Bergens første «PhotoWalk» ble en suksess.

 
_dsc18631

Ivrige deltakere på «Nikon Walk of Macro»

Drøye 170 var påmeldt, men over 200 stilte opp med kamera for å være med på Bergens første fotovandring som gikk av stabelen lørdag 25. april.
Representanter fra både Nikon, Canon og Olympus var til stede for å gi gode råd om fotografering til deltagerne. Nikon var i gang allerede klokken 11 med sin Nikon Walk of Macro miniseminar. Her viste National Geographic fotograf Roger Strandli Brendhagen egne bilder og ga gode råd om makrofotografering.
Klokken 15 presis la deltagerne av gårde fordelt på 3 grupper. Canon brukerne tok turen til Skansen og Bergens gamle bebyggelse sammen med produktspesialist Lars Erik Hansen på jakt etter motiver til fotokonkuransen som ble arrangert parallelt med vandringen.

_dsc18461Litt informasjon før avgang.


Olympus stilte også med egen produktspesialist, Annika Johansen og mote og reklamefotograf Svein Bringsdal som hadde rigget et utendørs-studio hvor alle Olympus brukerne fikk prøve seg på fotografering av modeller før turen gikk videre til Sveins studio for enda mer fotografering og bruk av studiolys.
Nikon-brukerne startet med en tur ned til Lille Lungegårsvann hvor makrofotografering av blomster sto på menyen. Det vekket helt klart oppsikt blant byens borgere når drøye 70 ivrige fotografer lå på alle fire for å finne gode motiver ved tulipanbedene i Byparken.
Turen gikk så videre til Akvariet hvor velvillige ansatte bidro til at fotografene fikk nærkontakt med både slanger og øgler i jakten på motivene.
3 timer senere ble Bergens første fotovandring avsluttet med litt forfriskninger på Logen Bar før deltagerne gikk hver til sitt. Været i Bergen viste seg fra sin aller beste side denne lørdagen og etter tilbakemeldingene å dømme er nok dette noe som garantert kommer til å bli arrangert flere ganger. Takk for turen!

Bilder fra Nikon Walk of Macro
Bilder fra Olympus modell shoot

10 kommentar til “Bergens første «PhotoWalk» ble en suksess.”

 1. Eg storkoste meg, men hadde vore veldig urutinert og ikkje lada batteriet. Dette fiksa jo Pappa Brendhagen kjapt med å låne meg sikkert ein av sine D3’ar. Eg valgte å ikkje gå på akvariet, då det å stå i kø for å fotografere var mindre interesant. Men fekk ein fin tur i fin været. No gjenstår berre å velgja bilete og vinne konkurransane 😀

  Tusen takk for ein strålande ettermiddag på alle måtar. Eg dukkar nok opp neste gong og 😀

  MvH Lene

 2. Dette var absolutt et fotohøydepunkt for min del. Jeg merker selv et skrikende behov etter kontakter i fotoverdenen – ikke for yrkesmessig del (skal bli romfysiker jeg), men for det sosiale, og ikke minst for bildekritikk og det å kunne vokse på hverandre. Slike sammenkomster som dette er i så måte ekstremt nyttige, for her treffer man mange andre likesinnede som gjerne er i samme situasjon.

  Jeg blir definitivt med neste gang!

 3. Egill J. Danielsen Says:

  Det må jeg si!

  Jeg var bortreist, men skulle gjerne vært med på walken.

  Et så voldsomt oppmøte burde vel borge for reportasjer flere steder enn i denne bloggen?

  Har det vært noe på foto.no?

 4. Paal Sundby Says:

  Det var en fin tur. Men endel av de jeg snakket med, inklusiv meg selv, føler at canon gruppen manglet litt innhold. Spesielt med tanke på hva nikon og olympus stilte med. Kanskje litt misunnelig ja.
  Håper at det blir bedre til nest photowalk. skal være med jeg.

 5. Ja, dette var i sannhet en herlig dag! Eg fikk tilfeldigvis vite om PhotoWalk på fotopia.no, og for en dag og for et vær vi fikk! Og dagen blei ikkje akkurat dårligere med walk of macro med Roger Brendhagen, macro-fotografering er min absolutt største hobby!

  Paal: Mindre opplegg for Canon-klanen, eller snarere godt opplegg for Nikon-folk har sannsynligvis noe med langt og godt samarbeid mellom Ur og foto og Nikon å gjøre. Akkurat vet vel kanskje du, Ronnie, mer om enn meg.

 6. Takker for mange hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger i kjølvannet av Photowalken.
  Som initiativtaker til dette arrangementet er det skikkelig moro å få så mange positive tilbakemeldinger. Det å se så mange fotointeresserte mennesker med kamera utenfor Nygaten 9, klar for denne turen er bare helt ubetalelig. En ting er sikkert, dette skal vi gjøre igjen.
  Takk til alle som ved å være med turen gjorde dette til en uforglemmelig opplevelse.

  Hilsen
  Ronnie

 7. Hei !
  Nå har jeg sett på UR og Foto sin side ang. photowalk i Bergen. Jeg ser der er lagt ut stoff/ bilder fra nikon og olympus -deltagerne .
  Hva med oss som var i canon gruppen ??
  Tema var » Fragmenter av Bergen » Gå tett på rett og slett.
  Nikon inviterte sine folk til fotodyst på Akvariet. (snakket varmt om «beboerne» der ute )
  Olympus hadde og motefotografering,
  Vi i Canon skulle til Skansen Brannstasjon .Det ble nok tatt mange bilder.
  Jeg føler her var noe skeiv vinkling innfordbi selve opplegget da det ble presentert for oss deltagere ved start kl 15.00………Canon presenterte ikke noe spesielt.
  Eller tok Nikon seg litt ekstra friheter i anledning denne dagen.. også Olympus !
  Eller tar jeg feil ? For all del , jeg hadde en strålende fotodag :-))
  Er macro og fragment det samme??

  Mvh.
  Bjørg Strømme
  og Canon EOS 350

 8. Synes denne photowalken var dritgøy. Synd det ble som det ble for Canon folka. Var veldig gøy på akvariet iallefall, og ikke minst da vi møtte på utdrikkningslaget 🙂

  Håper dette er noe som kommer til å bli arrangert flere ganger. Jeg stiller garantert!

  mvh
  Raymond Strandheim

 9. Til MiSP – og andre som er interessert i fotografering i en sosial og uhøytidelig ramme:

  Nå i vår har vi hatt flere Flickr meet-up’s i Bergen der vi har samlet en liten gjeng og gått rundt og tatt bilder sammen.
  Følg med i diskusjonene på denne flickr-gruppen for info:

  Nighttime_buildings_feb2100014

  For å delta i diskusjonen her må man ha en Flickr-konto – som er gratis å opprette.

 10. […] Bergens første “PhotoWalk” ble en suksess. Ronnie- Nikon Walk of Macro Ronnie- Photowalk i Bergen Christer- Photowalk Bergen 2009 Lene- […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: