Hasselblad introduserer H4D med True Focus

hasselblad_h4d_2

Hasselblad lanserte i dag sitt nye H4D mellomformat digitalkamera system med en ny «True Focus» autofokus-teknologi. Det raske fokusering systemet er designet for å tiltrekke flere mote fotografer til Hasselblad kameraene.
Samtidig  kunngjorde også Hasselblad en oppgradert Phocus 2.0 programvare som i følge selskapet skal være raskere og enklere å bruke enn den tidligere versjonen.
Det er nå drøyt 40 år siden Hasselblad var med på den første månelandingen (de kameraene er fremdeles på månen, forresten), men for Hasselblad er den store nyheten i dag  et nytt kamera – H4D – med en splitter ny multi-punkts autofokus-system kalt True Focus.
«True Focus er så nytt, så stort, og løser ting ingen har løst før, så vi trengte en ny kamera linje, sier Hasselblads konsernsjef Christian Poulsen under  pressekonferansen i Florida ved kunngjøringen av deres nye digitale medium format kamera system.

I all hovedsak er det nye kameraet en H3D men med det nye AF-systemet og en egen True Fokus-knapp på baksiden av kameraet.

De to nye modellene i det nye systemet inkluderer 60-megapixel H4D-60 og em 50-megapixel H4D-50.  H4D-60 er klar for levering i november. Norske priser er i skrivende stund ikke tilgjengelig, men en ørliten pekepinn kan være den amerikanske prisen på $ 42.535. Dette utgjør 257000 norske etter dagens kurs. Den H4D-50 skal erstatte H3DII-50. Levering av H4D-50 vil starte første kvartal 2010. Prisnivået vil nok bli litt mer behagelig på lillebror H4D-50

Hasselblad sier at H3D-II kameraer kjøpt mellom nå og første kvartal 2010 vil bli oppgradert til H4D-50, gratis. Et program vil også bli annonsert for eiere av H3D-31 og H3D-39 kameraer som ønsker å gå opp til H4D plattformen.

Mer om Hasselblad her

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: