Mye spennende fra Sigma på PMA

Sigma som selvfølgelig er å finne blant utstillerne på PMA 2010 har benyttet anledningen til å introdusere en rekke nye interessante produkter. Blant de mange spennende nyhetene finnes blant annet en APO 70-200mm F2.8 EX DG OS HSM, en optisk stabilisert meget rask telezoom med lydløs fokusering. Den helt nye optiske designen bruker to elementer laget av Sigma’s nyutviklede «FLD ‘glass (pluss tre SLD glass) for å redusere avvik, en 9-blads sirkulær blender, og manuell overstyring av fokusering. Det optiske stabiliserings systemet skarpe bilder av fire lukker trinn når hånd-holdt, og som andre nyere Sigma objektiver, kommer dette med Sony og Pentax fantning i tillegg til Nikon, Canon og Sigma fatning.

Sigma har også benyttet anledningen på PMA 2010 til å avsløre litt mer om sitt nye ‘FLD’ glass, som brukes i flere av selskapets objektiv konstruksjoner.  FLD står for ‘F’ Low Dispersjon, og selskapet hevder at dette er optisk glass som hevdes å ha en ytelse tilsvarende fluoritt glass, men til en rimeligere pris. De optiske egenskaper skal tillate utmerket korreksjon for rester av kromatisk aberrasjon, mens lavere tetthet enn tradisjonelle optiske glass gir lettere linser. Det brukes i selskapets nye 70-200mm, 17-50mm og 8-16mm design.
Sigma har også lansert en ny  85mm F1.4 EX DG HSM, et lyssterkt objektiv som nok vil skape interesse hos spirende portettfotografer. Objektivet inneholder en hypersonisk fokus motor med manuell overstyring. Objektivet har også en 9-bladet blender som vil være med å gi en flott uskarp bakgrunn, og det har en minimum fokus avstand på 85cm. Den kommer med et solblender adapter for APS-C/DX brukere som strekker lengden på solblenderen. Objektivet vil være tilgjengelig  for Canon, Nikon, Pentax, Sigma og Sony speilreflekskameraer.
Den tredje på Sigma lange liste over nyheter et optisk-stabilisert lyssterk standard zoom for APS-C speilreflekskameraer. Den nye 17-50mm f: 2,8 EX DC OS HSM tilbyr en litt bredere vinkel enn selskapets tidligere modeller i denne klassen, og sammen med optisk stabilisering og en hypersonisk autofokus motor passer det for brukere av både Canon, Nikon, Pentax, Sigma og Sony . Den inneholder to elementer laget av Sigmas nye FLD glass,  to SLD glass og et hybrid asfærisk element, for å redusere avvik. Minste fokusavstand er 28cm over hele zoomområdet, noe som gir en maksimal forstørrelse på 0.2x og den 77mm store filterfatningen roterer ikke under fokusering.
Av andre godbiter fra Sigma på PMA 2010 finner vi  en 8-16mm F4.5-5.6 DC HSM en kraftig, rettlinjet vidvinkel laget for APS-C DSLR.  I all hovedsak tilsvarende  selskapets 12-24mm linse for fullformat, har dette en bred synsvinkel på 121 grader for overdrevet perspektiv. Den har en innebygd meetal solblender, HSM fokus med manuell overstyring, og en minste fokus avstand på 24cm.
Sist men ikke minst finner vi Sigmas oppgraderte versjon av deres populære 50-500mm ultra-telezoom som nå endelig inneholder en optisk bildestabilisering – et svært velkomment tillegg til en så lang linse. Sigma hevder at deres OS gir opptil fire lukkertrinns fordel, og det kommer i Sony, Pentax, Canon, Sigma og Nikon fatning.  Den helt nye optiske designen bruker 22 elementer i 16 grupper, inkludert fire SLD glasselementer, og filter- størrelsen har vokst til  95mm.
Reklamer

Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: