Det ordner seg for Annie


Den anerkjente portrettfotografen Annie Leibovitz får likevel beholde sine bilder. Investeringsselskapet Colony Capital, det samme selskapet som kjøpte opp lån for Michael Jackson’s Neverland Ranch, har samtykket i å overta gjelden Leibovitz har til Art Capital Group, og blir dermed hennes eneste kreditor.

Leibovitz var nylig i fare for å miste eierskapet til sin ikoniske portefølje av portretter etter låneopptak $ 24 millioner fra Art Capital Group og ble deretter saksøkt da hun var ute av stand til å tilbakebetale gjelden. Som en del av pantet, hadde hun brukt rettighetene til hele hennes samling av fotografier, et trekk som førte til at New York Times omtalte saken som at «en av verdens mest vellykkede fotografer har pantsatt alt hun har gjort og kommer til å gjøre til lånene er nedbetalt.»
The Financial Times melder at under den nye avtalen beholder Leibovitz  rettighetene til mer enn 100.000 fotografier og ca 1 million negativer arkivert i et lager på Manhattan.
Colony Capital vil også assistere Leibovitz i markedsføring av hennes arbeid. Grunnleggeren Tom Barrack er sitert i artikkelen som sier,
Vi vil være samarbeidspartnere som bidrar til å håndtere hennes eiendeler og virksomhet slik at Annie kan bruke sin tid og fokus på drive med sin lidenskap som bare hun kan gjøre
Leibovitz økonomi har forundret mange, siden hun er regnet som en av de mest suksessfulle portrett fotografer gjennom tidene. Ifølge en artikkel i New York Times i fjor, tjener hun en syv-sifret beløp fra Vanity Fair, og tjener i tillegg titusener pr. dag fra andre klienter.
Venner og kolleger sier at tross hennes mange suksesser, har Annie Leibovitz blitt økonomisk tynget av en lang historie med  uforsiktige økonomiske disposisjoner. Offentlige rapporter viser at i de siste to årene har Leibovitz skatte- heftelser på 1,4 millioner dollar og flere søksmål med påstand om ubetalt  gjeld.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: