Kulehode for de viderekomne

Vi har alle vært i situasjoner hvor vi har slitt for å få kameraet i vater når stativet settes opp på et ujevnt underlag ute i terrenget.  Justering og atter justering av stativbeina for å få vaterboblen til å sitte der den skal kan være frustrerende for å si det mildt.
Dr. Carl Koch kjenner til den følelsen, han ble rett og slett så forbannet av å prøve å holde kameraet i vater at han bestemte seg for å gjøre noe med det. Resultatet ble Acaldus, en stativ hode som automatisk fikser vater selv. Monter kameraet på, vent et par sekunder, og du er klar.
Koch har basert stativ hodet på en fly flysimulator. Det fikk en inklinometer som måler hvor hodet er, og deretter bruker stepper-motorer for justering. Hvis du ønsker, kan du selv gjøre manuelle justeringer ved hjelp av knappene på siden.
Acaldus brukes med batteri (ikke inkludert) som skal vare du for en full dag med fotografering. Enkelhet er ikke alltid billig, Acaldus koster $ 5.000 eller drøye 30.000 norske, men fikk du litt mer enn du hadde regnet med igjen på skatten kan de med letthet innvesteres i denne innretningen.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: