Ny Panasonic LX-5 – det beste av kompaktene?

Etter drøyt 2 år med stillhet kan endelig Panasonic presentere den lenge etterlengtede DMC-LX5 – etterfølgeren til DMC-LX3, hyllet av fotoentusiaster over hele verden. Den nye DMC-LX5 er i tillegg til en rekke forbedringer og oppgraderinger helt re-designet i objektiv, 10 mp CCD og bildeprosessor.
Den nyutviklede,  lyssterke F2.0 24mm LEICA DC VARIO-SUMMICRON ultra vidvinkel minimerer forvrengning og gir enestående oppløsning og detaljer til bildene. Det nyutviklete 24mm  er utvidet til 3,8 x (90mm) og gjør LX5 enda mer allsidig.

Den kritikerroste 10,1-megapikslers CCD i gamle LX3 er redesignet for å oppnå utvidelse av dynamisk område ved å øke følsomheten og metning.  Venus FHD prosessor er også redesignet for avansert signalbehandling i både foto og videoopptak. Den høye følsomheten gjort mulig med den nye sensoren og den overlegne signalbehandling av den nye bildeprosessoren hever spesielt bildekvalitet i dårlig lysforhold.
Det nye DMC-LX5 leverer også  høykvalitets HD-filmopptak i AVCHD Lite i tillegg til det konvensjonelle Motion JPEG-formatet. En rekke kreative muligheter, inkludert Creative Film-modus, My Color modus er tilgjengelig for mer utvidede uttrykk ikke bare i fotografi, men også i videografi.

Utvendig er også DMC-LX5 forbedret med et tykkere håndgrep, et nytt kommandohjul oppnår ulike valg og innstillinger raskere. Kamearets blitssko gir mulighet for feste av avansert tilbehør som den valgfrie Live View Finder som gir 1.04x (0.52x *) forstørrelse, 202 000-punkter, 100% synsfelt og som kan være god å ha under fotografering i sterkt sollys blant anet.
Den 3,0-tommers store 460.000-punkts LCD er også redesignet med adopsjon av High SFI (Color Rendering Index) baklyst LED som betraktelig øker fargegjengivelsen og tilbyr bemerkelsesverdig bedre klarhet både under opptak og avspilling av bilder unedr alle forhold fra mørke natten til blendende sollys. Også kameraets batterilevetid er er forbedret og kan nå skyte 400 bilder (CIPA) pr. opplading.
Objektivet består av 10 elementer i 9 grupper med 3 asfæriske linser.  Minimal forvrengning, høy oppløsning, et minimum av artifakter som kromatisk aberrasjon, skygger og flaring er bevis på kompromissløs optisk konstruksjon fra Leica.

Akam.no har tatt en sniktitt på Panasonics nye flaggskip som du kan lese her
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: