Canon EOS 60D

Canon har i dag lansert nyheten EOS 60D. 18 megapikslers APS-C sensor og Digic 4 prosessor, vridbar skjerm, 5,3 bilder i sekundet og inntil 12800 ISO. Dermed har EOS 50 D fått sin etterfølger.

Les hele pressemeldingen:

Oslo, 26. august 2010 – Canon introduserer i dag sin nyeste modell i EOS-serien av digitale speilreflekskameraer – EOS 60D. EOS 60D er designet for fotografer som ønsker å øke sine ferdigheter: høy ytelse, en rekke kreative funksjoner, vribar LCD-skjerm og forbedret ergonomisk design sørger for at fotoentusiastene kan ta enestående stillbilder og film med full HD-kvalitet.

Høy hastighet, høy oppløsning

Med 18 megapiksler APS-C-sensor tilbyr EOS 60D meget høyt detaljnivå – i ulike formater. Canons kraftige DIGIC 4-teknologi prosesserer bildeinformasjon lagret fra CMOS-sensorens firekanals utgang, med enestående fargegjengivelse og høyhastighets opptak med 5,3 bilder per sekund i serier på 58 fulloppløselige JPEG-bilder.

Standard ISO-spekter på 100-6400 kan utvides til 12 800, som gir flotte bilder med minimal støy, også ved lav belysning. 9-punkts autofokus av krysstypen gir også rask og presis fokusering, med ekstra følsom sentrumspunkt for objektiver som er raskere enn f/2.8. Dette gir mulighet for kunstnerisk eksperimentering med grunn dybdeskarphet ved portrettfotografering eller der en bestemt stemning skal oppnås.

EOS 60D har Canons iFCL-målesystem, først introdusert i den anerkjente EOS 7D-modellen, med 63-soners sensor med dobbelt lag. Informasjon om plassering av objektet innhentes av autofokussystemet og kombineres med avlesninger av farge og lysnivå for å oppnå presise eksponeringer uansett situasjon. Integrert Speedlite-sender gir også innebygd kontroll med flere EX-blitsenheter for deg som ønsker kreativ belysning.

Fotografer fra alle vinkler

Canons nye 7,7 cm (3,0”) vribare, brede LCD-skjerm har 3:2–format og 1 040k punkters oppløsning som gir økt fleksibilitet og visning av bildene med fantastisk detaljnivå. Vribar, bred LCD-skjerm gjør det enklere å komponere bilder fra vanskelige vinkler og kan brukes med aktivert Live View for å oppnå ønsket vinkel når det ikke er mulig å bruke søkeren. Dette gir økt kapasitet til å fotografere dyr ute i naturen, holde kameraet høyt over hodet eller på bakkenivå, og skjermens overflate har dessuten antirefleksbelegg som også er vannavstøtende og beskytter skjermen samtidig som det gir enkel visning i sterkt lys og fra flere vinkler.

Kraft nok for kreativ utfoldelse

En ny Basic +-funksjon gjør det enkelt å gi bildene et personlig, kreativt preg uten at du må tenke på å endre innstillingene. Du kan gi motivet ekstra stemning ved å velge et program som samsvarer med belysning og motivtype, som portrett, landskap, nærbilde, sport, nattbilder eller kreative AUTO-innstillinger. Du kan oppnå ulike effekter ved å fotografere med Basic + forbedringer som dagslys, overskyet eller solnedgang, eller forhåndsinnstille bildestiler som levende, myk, varm eller sort-hvitt.

EOS 60D har en rekke nye funksjoner for alle som ønsker å utvikle sine kreative evner, ta bedre bilder og påføre effekter for å gi bildene en ekstra dimensjon. Canons kraftige DIGIC 4-prosessor støtter innebygd RAW-bildeprosessering som gjør det mulig å redigere innstillinger som lysstyrke, kontrast og hvitbalanse, eller korrigere forvrengninger og kromatiske avvik. Det redigerte bildet kan deretter lagres på nytt som JPEG-bilde, klart for utskrift eller overføring til PC eller Internet.

For fotografer som ønsker å etterbearbeide bildene uten å måtte kjøpe dyr programvare, har EOS 60D også en rekke nye kreative filtre som kan benyttes i kameraet. Filtre som Kornet S/H, Myk Fokus, Lekekamera-effekt og Miniatyreffekt, lager bilder med et annerledes preg; du kan for eksempel opprette en bildesamling med et spesielt tema – for eksempel Kornet S/H som lager bilder med reportasjepreg – eller lage portretter med jevn og pen hud med Myk Fokus.

EOS-film: Full HD-kvalitet med full kontroll

EOS 60D gir deg frihet til å lage mer enn stillbilder: du kan også lagre 1920x1080p HD-video med en rekke valgbare bildefrekvenser, inkludert 30, 25 og 24 bilder per sekund og 720p video med 60 og 50 bilder per sekund. Movie Crop-program lagrer film med sensorens sentrale 640×480 pikselområde for å skape en effektiv forstørrelse på ca 7 ganger objektivets brennvidde.

Velger du full manuell kontroll med filmopptaket, kan du bruke dine egne eksponerings- og fokusinnstillinger og utnytte effektene som oppnås med Canons omfattende utvalg EF-objektiver. Ekstern stereomikrofonutgang og kapasitet til å justere lydopptaksnivå sørger for at lydsporet matcher videoens visuelle kvalitet og lagrer lys med kringkastingskvalitet.

For deg som ønsker å dele bilder med venner og familie, har kameraet integrert HDMI-port som er kompatibel med Consumer Electronics Control (HDMI-CEC). Dermed kan du vise bilder og film på alle kompatible HD-ready TV-er, via TV-ens fjernkontroll.

Designet for fleksibilitet

EOS 60D har et fullstendig nydesignet kamerahus: Ergonomisk forbedret, avrundet form og ny knappeplaasering gjør det raskt og behagelig å forandre innstillingene. Hyppig brukte kamerakontroller er plassert sammen for enkel tilgang, mens Hurtig-kontroll hjul, Multikontroll-funksjonshjul og SET-knappen nå er kombinert i ett Multikontroll-funksjonshjul som gir enklere betjening av menyer og innstillinger med tommelen. Programhjulet har også en låseknapp som forhindrer uønskede innstillingsendringer under fotograferingen.

Dedikert Hurtigkontroll-knapp gir rask tilgang til dine mest brukte opptaksinnstillinger og avspillingsfunksjoner. Det er også mulig å definere funksjonene for en rekke knapper, slik at kameraet blir spesielt tilpasset dine behov. For å sikre landskapsbilder med horisonten i vater, kan du vise en horisontal elektronisk linje i søkeren eller i direktevisning som hjelp for bildekomponeringen og dermed redusere behovet for etterbearbeiding.

EOS 60D er en av Canons nyeste modeller som støtter høykapasitets SDXC-minnekort som gir opptil 2TB med lagringsplass – du kan med andre ord lagre store mengder HD-film og RAW- eller JPEG-bilder med full oppløsning uten å skifte kort. For enklere håndtering av større bildesamlinger på kameraet, kan du som bruker av EOS 60D legge inn en rangering av bildene, fra 1 til 5, slik at de lett kan hentes frem og vises sortert på skjermen. Når bildene er overført fra kameraet til PC, kan merkingen også vises i en rekke bilderedigerings- og organiseringsprogrammer, inkludert Canons DPP-program.

Del øyeblikket

Ønsker du å overføre bilder eller film trådløst, har EOS 60D Eye-Fi connected funksjoner

. EOS 60D har en dedikert Eye-Fi seksjon i menyen som gjør det mulig å slå av WiFi-funksjonen når den ikke er i bruk – for å spare batteritid.

EOS 60D-kameraets sentrale funksjoner:

 • 18 MP APS-C CMOS-sensor
 • Avanserte kreative funksjoner med Basic +
 • Vribar 7,7 cm (3,0”) 3:2-formats LCD-skjerm
 • Full HD-film med manuell kontroll
 • DIGIC 4
 • ISO 100-6400, H:12800
 • 5,3 bilder/sek opptak for opptil 58 JPEG-bilder
 • 9-punkts AF-system av krysstypen
 • iFCL-måling med 63-soners sensor med dobbelt lag
 • Integrert Speedlite-sender
 • Integrert RAW-prosessering
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: