Hasselblad med 200 megapiksler i 2011

Fotografer som finner Hasselblads 60 megapiksler i H4D-60 kameraet litt begrenset, planlegger Hasselblad å lansere en 200-megapiksel-modell i første kvartal av 2011.
Den svensk baserte mellomformat produsenten annonserte nyheten på Photokina i dag.
I mellom-format markedet vil likevel en 200-megapixel «utvidet multishot» teknologi ikke appellere til alle fordi hvert bilde tar omtrent 30 sekunder å skyte. Dermed begrenser kameraets bruksområder betydelig. Teknologien som skal brukes tilsvarer andre multishot kameraer som H4D-50ms. Denne modellen benytter små piezoelektriske motorer å «flytte» sensoren for å kombinere to bilder til en høyere kvalitet.
De fleste digitale kameraer opptar farge med et sjakkbrett av fargefiltre kalt Bayer mønster over bildet sensoren,  hver piksel fanger bare rød, grønn eller blå farge informasjon.  Multishot teknologien skifter sensoren slik at den samme pixel kan fange hver av fargene.
Hasselblads nye gjentakelse av teknologien, som kalles utvidet multishot, beveger sensoren bare en halv pixel i forskjellige retninger, dette fører derfor til at multishot prosessen tar fra ca 20 sekunder til 30 sekunder, og det firedobler oppløsningen på en 50-megapixel sensor. Haselblad ser imidlertid et problem med den høye oppløsningen og det er om objektivene kan holde tritt med den enorme oppløsningen. Derfor har Hasselblad allerede lansert 2 nye objektiver i overhalt design som skal yte 200MP teknologien full rettferdighet, HC 50mm-II f/3.5 og en HC Macro 120-II f/4.  Begge er allerede tilgjengelig.
Eldre objektiver vil definitivt ha problemer med å holde tritt og vil ikke gi deg 100 prosent oppløsning fra kant til kant.
Hasselblad har merket tilstedeværelsen av Canons og Nikons fullformat modeller som har et langt lavere kostnadsnivå, er enklere å bruke, er bedre under dårlige lysforhold og har mer tilleggsutstyr tilgjengelig. I tillegg har Hasselblad fått mye pes både for sin kundeservice og evnen til å levere varene, men dette skal i følge selskapet nå ikke være et aktuelt problem lenger
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: