«Møt fotografen bak bildene» – Roar Christiansen

Foto: Roar Christiansen

Under det som skulle være en vanlig nyhetsjobb kom Roar Christiansen, fotograf i Bergens Tidende gjennom 25 år, i kontakt med Wenche Bogdanovski på Haukeland sykehus i august 1989. For en rutinert pressefotograf skulle dette være et raskt møte mellom to mennseker, fotografen med sitt kamera og den HIV- syke rusmisbrukeren, Men fotooppdraget denne augustdagen skulle vise seg å bli noe mer enn bare  en rutinejobb, den la grunnlaget for et vennskap.  Et vennskap som gjennom 15 år vokste seg sterkt og varte helt til Wenche døde av HIV i oktober 2004, bare 51 år gammel. Gjennom disse 15 årene dokumenterte han gjennom sine bilder, Wenches kamp for tilværrelsen. Et av bildene fra serien om Wenche ble kåret til verdens verdens beste portrett under den prestisjetunge Pictures Of The Year International, som er en blant de 2 største internasjonale konkuransene for fotojournalister.  En sterk historie om en kvinne som gjennom fotografens linse har bidratt til å gi HIV et ansikt.

Foto: Roar Christiansen

Roar Christiansen har med sine over 25 år som fotograf i Bergens Tidende levert mange sterke bildeinntrykk til avisens lesere, og har mottatt en rekke priser og utmerkelser for disse. Gjennom årene har han også vært reportasjeleder, bildesjef for BT-magasinet og tabloidutreder i en avis som er kjent for å gi sine fotografer rom for kreativ frihet. Bergen Fotomesse er  veldig stolt over å kunne presentere en pressefotograf, så lidenskapelig opptatt av sitt fag og som med sine bilder treffer betrakteren rett i hjertet. Fredag 15. oktober  kan du stifte nærmere bekjentskap med  Roar Christiansen og hans fantstiske bilder med Wenche i hovedrollen

Sverre Galgum og Roar Christiansen,  fotografert av Jan M. Lillebø, Bergens Tidende

Prosjektet om Wenche ble også til  film med tittelen «Jeg vil takke livet» som Roar Christiansen har regissert sammen med Sverre Galgum. Filmen skal vises på BIFF den 23. oktober samt TV 2 i november, men du kan se den allerede 15. oktober på Bergen Fotomesse.

Under vignetten «Møt fotografen bak bildene» vil Bergen Fotomesse fortsette å presentere spennende fotografer og deres bilder for publikum. Erfaringene viser at disse foredragene trekker mye mennesker, så det kan være smart å være tidlig ute.

Dato:           Fredag 15. oktober 2010
Sted:           Galleri Nygaten, Bergen
Tid:            15.00 (foredrag) kl.16.00 (Filmen: «Jeg vil takke livet» )

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: