Nå kommer LED lyset for fullt

Lysdiode (eller LED, Light Emitting Diode) er en halvleder-diode som lyser med et inkohorent monokromatisk lys når en likerettet spenning påføres. Bruksområdene har i all hovedsak vært som indikatorlamper, men i kjølvannet av nye høyintesive hvite LED lamper øker bruksområdene også innen film og fotografi. Bruken av LED lys innen disse områdene er på ingen måte noe nytt og revolusjonerende, men på tross av at diodene er billige å produsere har de i det øyeblikket de har kastet sitt lys inn i den fotografiske verden nærmest eksplodert i pris. (Men hva har ikke gjort det gjennom historien) Dette har selvfølgelig gjort sitt til at denne type lys desvere ikke har vært for massene. Nå er dette imidlertid i endring. Noe som virkelig gleder meg siden dette er både energisparende og ikke minst er de praktisk talt evigvarende.

Selvfølgelig er det Kina (ja ja, til og med ditt dyre DSLR kamera er født der) som leverer brød til massene. Lampene er i all hovedsak tenkt som videolys, men det er definitivt enda ikke utstedt noe forbud mot å bruke dette også til stills siden de kommer både i 3200 og 5500 Kelvin grader. Lampene er dimbare og 60 W gir eksempelvis drøyt 1000 W effektivt lys. LED lysene utvikler heller ikke varme, så det ingen fare for at modellen din spontan antenner. Prisene er også meget  gunstige i den grad noe innen vårt fag kan sies å være det.

En av tingene jeg virkelig ser frem til å prøve ut, er en LED Ring Light fra Falcon Eyes. Den er snart tilgjengelig og vil med sin pris på bare drøye 3000 kroner vil denne være et «must have» for alle som liker å portettfotografere og som ønsker et totalt skyggefritt lys på ansiktet. Den inneholder 240 LED lamper, fargetemp er 5500 K og den er justerbar over 4 trinn. Skal i følge informerte kilder være tilgjengelig mot slutten av året. Kommer tilbake med mer info når den er testet ut.

Sjekk ut videoen under for LED Lite Panels

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: