200 musikere, 200 portretter

Utsikter fra Bergen er årets mest musikalske kunstutstilling hvor du gjennom bilder møter 200 bergensmusikere.  20.-28.november får publikum møte 200 portretter, 200 stemmer og 200 musikere i Bergen Kjøtt sine lokaler i Skuteviken.
Gjennom fotografier og personlige lydintervjuer gjør Utsikter fra Bergen et dypdykk inn i musikkyrket anno 2010. Å dykke forbi bølgene til åpent, stille vann og oppdage hva som foregår bak myten.
Prosjektet tar opp temaer som omhandler musikeryrket og den generelle livssituasjonen, spørsmål mange sannsynligvis stiller seg. Kan man leve av musikken? Hva er motivasjonen bak alt, er det musikken i seg selv? og hva er nå egentlig musikk?

”Alle musikerne var helt galne før, og det var fordi det hang sammen; hvis du var musiker så var du gal. Men i dag, hvis du er musiker så er du en heilt streit fyr som leverer ungene dine i barnehagen og har stasjonsvogn og hund.”

”Jeg kan ikke leve av musikken sånn rent økonomisk, men det er jo delvis en ting å leve for.”

Med 200 representanter av begge kjønn, flere sjangre, og alle aldre møter vi et utdrag av befolkningen som lever av å omgi andre med lyd; legendariske Dennis Reksten (Elektrisk Regn), hip-hop-vidunderet Lars Vaular, fiolinlæreren på Griegakademiet og de unge jentene i Razika.

Prosjektet Utsikter fra Bergen passer ypperlig til å vises frem på Bergen Kjøtt, stedet der mange husløse musikere fant seg et nytt hjem etter Skuteviksbrannen. For å gi Utsikter fra Bergen et lengre liv, gir vi ut en katalog med fotografiene og intervjuene, samt andre spennende overraskelser fra bergensmusikere. Da skulle vel årets julegaver være i boks!

Utsikter fra Bergen ble påbegynt for to år siden av Sandra Jecmenica og Åshild S. F. Thorsen, begge drevne musikkfotografer. Med inngående kjennskap til deler av musikkmiljøet oppstod det et behov for å se enda dypere under overflaten. Med grafisk designer Ingrid Elise Kirknes på laget, og utelukkende positive tilbakemeldinger fra både deltagere og publikum, ledet hele prosessen fra inn- samling til bearbeidelse sakte men sikkert frem til årets utstilling 20.-28.november!

UTSTILLING 20.-28.november Sted: Bergen Kjøtt, 2.etg., Skutevikstorget 1

ÅPNINGSTIDER lør.-søn. 20-21.nov og 27.-28.nov: kl. 12.00-16.00 man.-fre. 22.-26.nov: kl. 15.00 – 18.00

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: