Nikons nye avanserte kompakter

Nikon har i dag gleden av å kunngjøre at selskapet forsterker COOLPIX Performance-serien med to nye modeller. COOLPIX P300 og COOLPIX P500 retter seg mot enhver person med lidenskap for fotografering. Sistnevnte erstatter det anerkjente P100.

Begge kameraene har en følsom baksidebelyst CMOS-bildebrikke. Vegar Berg, produktspesialist i Nikon Norge, sier at kresne fotoentusiaster vil elske det nye P300.
– Det nyutviklede f/1,8, 24 mm objektivet med vidvinkelzoom sørger for naturtro og detaljrike bilder. P500 har allsidigheten til forgjengeren men større rekkevidde, sier han.

COOLPIX P300 (bildet over) er et kraftig kompaktkamera med et meget lyst objektiv for gode resultater ved fotografering under utfordrende lysforhold. Det spesiallagde NIKKOR-objektivet har en stor blenderåpning på f/1,8, 24 mm ultravidvinkel og 4,2 ganger zoom. Kameraet har Nikons glass med høy brytningsindeks for å sikre skarpe bilder med høy kontrast.
Du kan manuelt velge mellom fire eksponeringsmoduser i form av programautomatikk (P), lukkerprioritert automatikk (S), blenderprioritert automatikk (A) og manuell (M). Kameraet har i tillegg en funksjon for å ta seriebilder. Du kan ta opptil syv bilder i serie med en hastighet på åtte bilder i sekundet.

Det er også verdt å nevne at du kan ta opp film i full HD (1080p) med stereolyd. Optisk zoom og autofokus er fortsatt tilgjengelig når du filmer. I tillegg kan du med P300 spille inn hurtig eller sakte film på opptil 120 b/s (VGA).Bilder og filmer kan sees på en tre tommers LCD-skjerm med 921 000 punkter. Skjermen er basert på teknologien Clear Color Display som reduserer både strømforbruk og reflekser, selv i sterkt sollys.

Kompaktkameraet COOLPIX P500 har en meget god rekkevidde. Det har hele 36 ganger zoom, en vippbar LCD-skjerm på 921 000 punkter og filmopptak i full HD (1080p). Kameraet har i tillegg et superteleobjektiv på 22,5-810 mm.  En zoomkontroll på siden av kameraet legger til rette for jevn og stabil zooming.
Under filming i full HD med stereolyd er ikke bare den optiske zoomen og autofokus tilgjengelig, men du kan også ta stillbilder samtidig som du filmer (i samme oppløsning som filmen). I tillegg kan COOLPIX P500 filme i hurtig eller sakte film på opptil 240 b/s (QVGA). Takket være en innebygd HDMI-kontakt med støtte for HDMI-CEC kan du koble kameraet direkte til TV-en for bilde- og filmfremvisning. Den vippbare skjermen gjør det enkelt å ta bilder oven- eller nedenfra, mens avanserte eksponeringskontroller lar deg kontrollere nøkkelinnstillinger og en egen knapp lar deg veksle fra enkeltbilde til serieopptak.

Kameraet har avansert teknologi for å redusere uskarphet:

·         Hybrid VR (sensorforskyvning og elektronisk bildestabilisator) reduserer effekten av kamerabevegelser.

·         Høy ISO-følsomhet (opptil 3200) reduserer risikoen for uskarpe bilder når du knipser motiver i rask bevegelse eller dårlig lys.

·         Bevegelsessensoren kompenserer for bevegelse i motiv eller kamera.

·         Valg av beste bilde (BSS) velger automatisk det skarpeste av opptil 10 bilder i en serie.

·         Nattportrett kombinerer bilder med forskjellig eksponering for å hindre uskarphet.

·         Innstilling for nattlandskap gir skarpe bilder ved lav ISO.

·         HDR-motlysinnstilling gir imponerende detaljer i fargetonene ved alle lysforhold.

COOLPIX P300 har en veiledende pris på 2.790,-, mens COOLPIX P500 har en veiledende pris på 3.790,-.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: