Verdensmestere på systemkameraer

– Vi nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder å eie og kjøpe systemkameraer. Forårets omsetning styrker denne påstanden.

I fjor ble det omsatt 111.000 speilreflekskameraer i Norge, det samme som i 2009. I tillegg gjorde kompakte systemkameraer sitt inntog på markedet for alvor.

– Selv om speilreflekskamera er fullstendig toneangivende fortsatt, er gruppen kompakte systemkameraer en kommende kategori i fotomarkedet. Denne gruppen forener mange av fordelene speilrefleks og kompaktkameraer har, sier informasjonssjef Erik Andersen i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Full HD
Mulighet for videofilming med full HD-kvalitet er kommet inn som en meget viktig og populær tilleggsfunksjon i alle typer kameraer. Det gjør at stillbildekameraene nå for alvor konkurrerer med tradisjonelle videokameraer.

381.000 kompaktkamera
Salget av kompaktkameraer er fortsatt høyt, selv om det gikk noe ned i 2010 til 381.000 stykk, syv prosent under omsetningen i 2009 målt i volum. De siste fem årene har 2,1 millioner kjøpt kompaktkamera. Det tilsvarer et kamera per husstand.

– Også kompaktkamera viser evne til å fornye seg. I den forbindelse vil jeg nevne 3D. Nå kommer det kameraer fra flere merker som kan fotografere tredimensjonalt. Denne egenskapen har både system- og kompaktkameraer, sier Andersen.
7500 speilløse systemkameraer og 57 000 objektiver fant i tillegg også veien til norske forbrukere i 2010.

PRESSEMELDING 8. FEBRUAR 2011 fra Elektronikkbransjen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: