Foreløpig status hos Japanske kameraprodusenter etter jordskjelvet

Japan er basen til en rekke bedrifter som leverer utstyr som du bruker til å ta bilder med, og detaljerte rapporter begynner nå å komme om personell, bygningsmasse og leverings-og produksjons-estimater. I timene etter skjelvet har det engelske fototidsskriftet Amateur Photographer kommet med uttalelser fra Canon Inc. og Panasonic Corp, samt korte oppdateringer fra de europeiske kontorene til Nikon, Olympus, Pentax og Sony.
Canons  bekrefter at tolv av deres ansatte på en objektiv fabrikk i Utsunomiya fikk mindre skader, og at produksjonen er avsluttet ved enkelte av anleggene på grunn av strømbrudd. Selskapet sier videre at ingen av deres bygninger eller fabrikker har lidd store skader.

Panasonic sier at noen ansatte fikk mindre skader ved fabrikken i Fukushima hvor de produserer Lumix digitale kameraer, samt ved fabrikker for Panasonic AVC Networks i Sendai  som i følge Reuters produserer objektiver, og Panasonic Electric Works i Koriyama. Det er også en del strukturelle skader på minst et av disse stedene.

Hos Nikon Norge sies det at Nikons fabrikk og ansatte i Sendai har klart seg rimelig bra, men at det arbeides med å fremskaffe mer informasjon om staus og fremtidige leveranser. Men det er helt på det rene at Nikons levering av PRO utstyr vil oppleve leveringsvikt fremover. Nikon har et europeisk lager, men dette er begrenset, i følge Bjørn Mangset, sjef for Nikon Norge

Olympus Norge skal også ha rapportert som sier at produksjonslinjer i Japan ikke skal ha blitt påvirket nevneverdig.

Pentax UK, der det sies å ikke ha mottatt noen rapporter om skader ennå, men avventer informasjon fra det japanske hovedkvarteret.

Nyhetsbyrået Reuters melder at Sony og seks av selskapets fabrikker i Fukushima og Miyagi har blitt rammet, og at produksjonen er stengt ned, og at de fleste ansatte er evakuert. Rundt 1000 Sony ansatte har søkt tilflukt i andre etasje i en oversvømt kjemisk fabrikk i Miyagi. Andre fasiliteter som er berørt er sagt å produsere halvledere, batterier, optisk film, og andre deler.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: