Nikon oppdaterer om deres problemer i Japan

Nikon har publisert en oppdatering vedr. status i produksjon etter katastrofen  i Japan. Rapporten forteller om at minst én ansatt er omkommet og at flere skal være savnet ved fabrikkene i Sendai. I tillegg forteller rapporten om store materielle skader på minst en av deres  fabrikker. I denne uttalelsen fra Nikon kommer det ikke frem når fabrikken forventes å være tilbake til normal drift.
Flere kilder har antydet at Nikon utforsker muligheten for å flytte en del av deres objektiv produksjon til Malaysia.  Notion VTEC Berhed som for øyeblikket leverer deler til Nikons objektiver skal være en sannsynlig kadidat for Nikons relokalisering. Det snakkes også om europeisk elektronikktørke etter katastrofen og om vesentlige prisøkninger på en rekke elektroniske produkter, herunder også kamerautstyr.
Åtte av Nikons produksjonsanlegg som ligger i katastroferegionen er blitt rammet og drift ble suspendert på samtlige etter jordskjelvet og tsunamien.

SISTE: Takami Tsuchida, President, Nikon Europe forteller at Tochigi Nikon Corporation, hvor objektiver produseres, startet operasjonen opp igjen fredag 18. mars. På Sendai Nikon Corporation, hvor high-end D-SLR produkter er produsert, forventes driften å begynne igjen i slutten av mars. På de øvrige anlegg ble driften gjenopptatt onsdag 23. mars.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: