Rimelig batteridrevet blitslys fra Elinchrom

Jeg får en del spørsmål om studiolys og hva man bør velge når man skal investere penger i blitslys. I den seinere tid har interessen omkring studiolys og mulighet for batteridrift av dette økt blant mange fotoentusiaster. De fleste store produsenter av studiolys har dette selvfølgelig dette tilgjengelig i sitt produktutvalg, men prisene er ofte litt i stiveste laget for entusiaster med normal inntekt og størrelse på lommeboken.

Derfor kommer jeg ikke til å bruke mye plass her på merker som Bron, Pro, Hensel osv. fordi de rett og slett blir for dyre i innkjøp for deg som ikke jobber profesjonelt med foto. Det er ikke vanskelig å svi av 30000 + på batteridriftet lys i disse kategoriene. Hvorfor er det da så store prisforskjeller på noe som for mange kan virke helt likt?  Stikkord her er selvfølgelig lang levetid, robust,  driftssikkerhet, presis eksponering fra blink til blink og presis hvitbalanse. Så hvis lommeboken sier ja bør du absolutt velge på øverste hylle.
Hvordan er det så i budsjettkategorien? Finnes det noe i prisklassen rundt 15000 som ikke ryker etter 3 uker? Ja det finnes faktisk også noen litt rimeligere løsninger som absolutt er verd å se nærmere på. En av dem er den sveitsiske blits-produsenten Elinchrom hvor du blant løsningene finner Ranger Quadra RX, en 400 Ws løsning med en vekt på 3 kilo som leveres komplett med 2 lamper med reflektor og 2 batterier, radiosender og kabler, alt pakket i en liten hendig koffert. Du kan selvfølgelig supplere med både softbokser, paraplyer og ringblits for å komplettere det hele.
Lampene som leveres med er av den særdeles lette typen. Med sine knappe 250 gram og en blinktid på 1/6000 sekund hvis du velger settet med A lamper, er lampene absolutt transportvennlige. Et fulladet batteri gir ca. 150 blink og batteripakken er utstyrt med 2 uttak hvor A og B gir henholdsvis 66 og 33 % effekt når begge lampene er tilkoblet. Til settet hører det også en såkalt skyport, eller en radioutløser som festes i kameraets blitssko og lar deg utløse lampene trådløst, samt at du også kan styre styrken på lyset uten å forlate kameraet. Lampene er også utstyrt med en 20 w LED lampe som gir deg innstillinglys når du trenger det. For ikke lenge siden slapp også Elinchrom en app som lar deg styre batteripakkene via Wi-Fi fra for eksempel en iPhone. Foreløbig er det bare softwaren som er klar, men modulen som ettermonteres i batteripakken skal være underveis. Prisen for settet med 2 stk A lamper drøye 15000.- komplett inklusiv mva . Eventuelle paraplyer, softbokser og annet lysformingstilbehør kommer i tillegg. Om det er verd prisen? Jeg vil svare et ubetinget ja til det. Hvis behovet for batteridriftet blitslys er til stede men økonomien begrenser er dette et meget godt alternativ.Settet er lett å ta med og virker greit bygget. Kunne kanskje ønske meg noe mer robuste lamper, men på den annen side, mister du lampene i gulvet spiller det ingen rolle hva de koster, de er smadret likevel. Og er det godt nok for Joe McNally (se video) så er det vel godt nok for oss andre også. Ur og Foto Bergen er forhandler.

Last ned PDF RangerRXQuadra

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: