Er kameraet ditt stjålet? Kanskje denne kan hjelpe?

Til daglig arbeider Matt Burns som systemprogrammerer. Om han er blitt frastjålet kamerautstyr skal være usagt. Han har i alle fall gått til det skritt å lage en søkemotor som gir uheldige personer en mulighet til å finne sitt stjålne kamera utstyr ved å søke serienummer via EXIF data. Brukerne kan angi kameraets serienummer eller enda enklere, bare slippe et fotografi som er tatt med kameraet du er blitt frastjålet på stolencamerafinder.com. Resultatet er en liste over nettsider som inneholder bilder tatt med kameraet ditt. På denne måten kan du kanskje spore kjeltringen som hadde bruk for kameraet ditt.
Hvordan virker så det hele? Hvert bilde du tar med digitalkameraet ditt inneholder skjult informasjon om både bilde og kamera, for eksempel merke, modell og dato bildet er tatt. Denne informasjonen, kalt exif-data, inneholder også i de fleste tilfeller et unikt serienummer som identifiserer kameraet. Med bakgrunn i denne informasjonen gjennomsøker «stolencamerafinder» internett på jakt etter bilder, og sammenligner serienummeret på kameraene som tok dem.
Når du bruker dra og slipp-funksjonen, leser så «stolencamerafinder» det unike serienummer fra exif data filen for ditt bilde og bruker den til å matche mot serienumre som er lagret.

Tjenesten er gratis og tilgjengelig på denne nettsiden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: