Leica oppdaterer V-Lux serien

Leica V-LUX 30 er et nytt 14-megapiksel digitalt kompakt kamera utstyrt med 16x optisk zoom, 1080i videoopptak og integrert GPS. Kameraet er etterfølger til fjorårets Leica V-LUX 20, og den nye modellen deler sitt objektiv og mye av sine funksjoner – inkludert 3D fotomodus – med Panasonic Lumix DMC-TZ20.

Objektiv: Leica DC-Vario Elmar 1:3.3-5.9/4.3-86.8mm ASPH (tilsvarer 24-384 mm med 35mm formatet).
Den høye kvaliteten på denne zoomen tillater et meget stort zoomområde fra 24 til 384 mm for bilder og video. Til makrofotografering, ekstrem vidvinkel og zooming på fjerne motiver – tar V-Lux 30 bildene med god skarphet fra vidvinkel til telefoto. Når man benytter lange brennvidder eller har svakt lys vil den optiske bildestabilisatoren effektivt motvirke slørete og uskarpe bilder.
Kameraet har en sensor på 14.1 megapiksler. Fleksibel bruk av sensorformatet garanterer full utnyttelse av hele zoomområdet (35mm tilsvarende: 24-384mm) i alle formater, enten det er 4:3, 3:2 eller 16:9. Største oppløsning er 14.1 megapiksler på 4:3 formatet. Samtidig gir manuelle innstillinger av blender og lukkertider et stort rom for kreative fotografer.
Programvelgeren på kameraets topp-plate gjør det enkelt og raskt å velge mellom de forskjellige automatiske programmene og manuell betjening. Sammenlignet med Leica V-Lux 20 er videoutløseren montert på toppen av kameraet. For å understreke brukervennligheten er V-Lux 30 utstyrt med berøringsskjerm.
Ny type serieopptak og 3D-mulighet gjør Leica V-Lux 30 enda mer anvendelig enn forgjengeren. Serieopptak med full oppløsning på 14.1 megapiksler med 10 bilder per sekund, og høy hastighetsopptak med hele 60 bilder per sekund med en oppløsning på 3,5 MP. Med V-Lux 30 kan du derfor registrere motiver i høy fart og få eksempelvis gode sports- og dyrebilder.
Den nye 3D muligheten garanterer spennende bilder. Kameraet kombinerer to valgte bilder fra en serie og lager et ”stereo-bilde-par” og lagrer dette som et 3D-foto i MPO-formatet. Bildene er kompatible med alle 3D skjermer på markedet i dag.
Den nye berøringsskjermen er lett og enkel å betjene. I tillegg til de vanlige knappekontrollene kan flere funksjoner betjenes med fingertuppen. Berøringsskjermen virker både under opptak og avspilling. Bildene kan forstørres og trekkes over skjermen med en finger for å se hele bildeserien. 460 000 punkter og automatisk lysstyrkekontroll framhever detaljene i bildene på denne 3”-skjermen.
1080i full-AVCHD videokvalitet er et tillegg i forhold til Leica V-Lux 20, og gjør den meget attraktiv. Filmer registreres i AVCHD FULL-HD format og merkes med GPS data. FULL-HD filmopptak startes med en egen knapp på toppen av kameraet. Det intelligente automatiske systemet til V-Lux 30 integrerer alle de viktige funksjonene som ansiktsgjenkjenning, automatisk scenevalg og smart eksponering for bilde- og filmopptak. Under filming kan det zoomes over hele 16 x zoomområdet.
GPS – Global Positioning System : De geografiske koordinatene og den lokale tiden lagres på hvert bilde du tar og disse lagres som EXIF-data på bildefilen. På reise vil V-Lux 30 vise alle steder som bør besøkes i den umiddelbare nærhet. I alt er det lagret en million steder over hele verden.
I tillegg er GPS-merkingen nyttig når en skal arkivere bilder og hvert bilde vil vise nøyaktig hvor det er tatt på verdenskart som publiseres på sosiale nettverk, bildeportaler og kartsteder som Google Maps og Google Earth. Tidspunktet registres automatisk sammen med GPS-informasjonen.
Leica V-Lux 30 leveres med en omfattende programvarepakke. Adobe Photoshop Elements 9 gir brukeren redigeringsmuligheter. Programvaren gjør det mulig å se, organisere, administrere og framkalle bilder og videoopptak.
Pakken inkluderer også Adobe Premier Elements 9 som er en enkel-å-bruke video framkalling av videoer som er tatt opp av V-Lux 30 i AVCHD-formatet og gjør det mulig å legge på profesjonelle lyd- og videoeffekter. Når videoen er ferdig kan den med et par museklikk eksporteres for presentasjon på Web, DVD eller andre medium.
Leica tilbyr også en lekker lærveske til V-Lux 30 som ekstra tilbehør. Vesken er laget i kalvskinn og materialet står i stil med kameraet.  I tillegg kan Leica tilby en myk skinnveske for enkel transport og beskyttelse av kameraet. Du også benytte de nye SDXC-kortene med større lagringskapasitet i Leica V-Lux 30. Prisen er kr. 4995,- veil.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: