Nå kommer løven

Det er relativt rolig rundt store lanseringer av utstyr som kan ha interesse for dere som frekventerer bloggen min, noe som medfører at den ikke oppdateres så ofte som jeg skulle ønske. Men i går var vel kanskje definitivt dagen for oss ihuga Mac brukere. Da stod igjen ypperstepresten Steve Jobs på scenen under WWDC i San Francisco og proklamerte nytt OS til både iPhone, iPad og iPod touch. Og ikke minst  at den etterlengtede løven,  OS X Lion, det nye operativsystemet for Mac slippes i juli. Så da er vel sommeren reddet.

Mac OS X Lion operativsystemet vil bli tilgjengelig for kunder i juli. Med mer enn 250 nye funksjoner og 3000 nye utvikler APIs, har Mac OS X Lion Multi-Touch-bevegelser, støtte for full skjerm apps, og Mission Control for kjapp tilgang til alt som kjører på din Mac. Mac OS X Lion vil være tilgjengelig i juli som en oppgradering til Mac OS X versjon 10.6 Snow Leopard fra Mac App Store for bare £ 20,99.
Noen av de fantastiske funksjonene i Lion inkluderer: nye Multi-Touch-bevegelser, støtte for full skjerm apps, Mission Control, en nyskapende innfallsvinkel til alt som kjører på din Mac, Mac App Store, det beste stedet å finne og utforske programvare, Launchpad, et nytt hjem for alle apps, og en helt nydesignet Mail app.
og «Mac har overgått PC-bransjen hvert kvartal i fem år på rad og med OS X Lion vi planlegger å holde utvide vår ledelse, sier Philip Schiller, Apples senior visepresident for Worldwide Product Marketing. «Den beste versjonen av OS X til nå, er Lion fullpakket med innovative funksjoner som nye Multi-Touch-bevegelser, støtte for full skjerm apps, og Mission Control for kjapt tilgang til alt som kjører på din Mac.»
Nye Multi-Touch-bevegelser og flytende animasjoner innebygd i Lion lar deg kommunisere direkte med innholdet på skjermen for en mer intuitiv måte å bruke Mac. Nye bevegelser er momentum rulling, trykke eller klemme fingrene for å zoome inn på en webside eller et bilde, og dra fingen til venstre eller høyre for å slå en side eller veksle mellom full skjerm apps. Alle bærbare Mac maskiner med Multi-Touch styreflater og stasjonære Mac-maskiner kan bruke Apples Magic Styreflate.

Full skjerm apps lar deg dra nytte av hele skjermen og er perfekt for å lese e-post, surfe på nettet eller bla i bilder, spesielt på en MacBook Air eller MacBook Pro. Med et enkelt klikk  fyller appen skjermen, og du kan sveipe fra et vindu til et annet, mellom full skjerm programmer, eller tilbake til skrivebordet eller Dashboard og Spaces uten å forlate full skjerm. iWork og iLife-programmer, så vel som Safari, iTunes, Mail, FaceTime og andre,  drar nytte av Lion’s system støtte for full skjerm apps.
Mission Control kombinerer Exposé, fullskjerm apps, Dashboard og Spaces i en helhetlig opplevelse for en «fugleperspektiv» over alle programmene og vinduer som kjører på din Mac. Med et enkelt sveip, zoomer skrivebordet ut til å vise åpne vinduer gruppert etter app, miniatyrbilder av hele skjermen  og Dashboard, og lar deg kjapt navigere hvor som helst med et trykk.
App Store er innebygd i Lion og er det beste stedet å finne  nye Mac-programmer, kjøpe dem med iTunes-kontoen, laste ned og installere dem. Apps installeres automatisk direkte til Launchpad, og med Lions utgivelsen, vil Mac App Store kunne levere mindre app oppdateringer og nye programmer som kan dra nytte av funksjoner som In-App Purchase og Push Notifications.

Launchpad gjør det enklere enn noensinne å finne og starte apps. Med en enkel Multi-Touch gest, vil alle Mac-programmer  vises i en fantastisk fullskjerm layout. Du kan organisere programmer i en bestemt rekkefølge, eller i mapper og sveipe gjennom ubegrensete sider med apps å finne den du ønsker.
Lion har også en helt nydesignet Mail app med en elegant widescreen layout. Den nye Samtaler funksjonen grupperer relaterte meldinger til en enkelt tidslinje,  gjemmer gjentatt tekst slik at samtalen er lett å følge, og beholder grafikk og vedlegg som de opprinnelig ble sendt. En utrolig kraftige ny søkefunksjon gjør det mulig å avgrense søk og foreslår  etter person, emne eller etter det som du skriver. Mail har også innebygd støtte for Microsoft Exchange 2010.

Flere nye funksjoner i Lion inkluderer:

• Resume som praktisk bringer din apps tilbake nøyaktig hvordan du forlot dem når du starter Mac eller avslutter og starter en app;
• Auto Save, som automatisk og kontinuerlig lagrer dokumentene dine mens du jobber
• Version, som automatisk registrerer historie av dokumentet som du oppretter den, og gir deg en enkel måte å bla gjennom, gå tilbake og med kopiere og lime inn fra tidligere versjoner, og
• AirDrop, som finner nærliggende Mac-er og automatisk setter opp et peer-to-peer trådløs tilkobling til å overføre filer raskt og enkelt mellom maskinene.

Pris og tilgjengelighet
Mac OS X Lion vil være tilgjengelig i juli som en oppgradering til Mac OS X versjon 10.6 Snow Leopard fra Mac App Store for £ 20,99. Løven vil være den enkleste OS X oppgradering og ca 4 GB størrelse.  Mac OS X Server krever Lion og vil være tilgjengelig i juli fra Mac App Store for £ 34,99.
Lion krever en Intel-basert Mac med en Core 2 Duo, i3, i5, i7 eller Xeon-prosessor og minimum 2 GB RAM.  Lion oppgraderingen kan installeres på alle dine autoriserte personlige Macintosh-maskiner.
Mac OS X Lion Up-To-Date oppgradering er tilgjengelig uten ekstra kostnader via Mac App Store til alle kunder som har kjøpt en kvalifiserende ny Mac fra Apple eller en Apple-forhandler eller etter 6 juni 2011. Brukerne må be om deres Up-To-Date oppgradering innen 30 dager etter kjøpet av ny Mac-maskin. Kunder som kjøper en kvalifiserende Mac mellom 6 juni 2011 og datoen når Lion er tilgjengelig på Mac App Store vil ha 30 dager fra Lion’s offisielle utgivelsesdato å sende en forespørsel om oppgradering.

Se mer her

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: