Mystisk nazi fotograf identifisert med hjelp fra blogglesere

Foto / Copyright: New York Times, Lens

Det tok leserne av Lens, New York Times sin fotoblogg mindre enn 24 timer å identifisere den mystiske fotografen som var opphavsmann til bildene i et nylig oppdaget album som inneholder hittil upubliserte bilder av Nazi-lederen Adolf Hitler.
Redaksjonen bak Lens spurte sine lesere om hjelp til å løse foto mysteriet fra andre verdenskrig etter at de fikk den gamle boken til utlån fra en person tilknyttet moteindustrien i  New Jersey. Det tok mindre enn en dag å løse mysteriet.
Fotografen viste seg å være den tyske propaganda kunstneren Franz Krieger, som tok  bilder ved Østfronten og Hitler besøk i Ungarn. To lesere av bloggen bidro spesielt til å løse gåten, Harriet Scharnberg,  som forsker på tysk propaganda fotografier, og forfatteren Peter Kramml, som faktisk har skrevet en bok om Krieger og hans arbeid som nazi-fotograf.
Det nylig oppdagete albumet er i seg selv er et verk av både kunst og gru. Det klarer å vise Krieger dyktighet i å fange oppriktige, humane bilder av tyske soldater, samt bilder av det redje rikes første ofre i krigen. Fotografier av jødiske og russiske krigsfanger er kjennetegnet bare sider unna de upubliserte portrettene av Hitler.
For å se mer arbeid fra fotografiene, og å lese mer om mysteriet med Krieger sitt album, gå til Lens

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: