Nå kommer kameraet som måler blodtrykk og puls

Lenge har vi lekt oss med kamera med ansiktsgjenkjenning, hvor kameraet låser fokusen på det som måtte finnes av ansikter i bildet, eller utløses ved hjelp av dine venners (eller eget) sjarmerende smil, eller registrerer om noen blunker under fotograferingen. Avanserte, men likevel daglidagse ting som vi tar for gitt sammen med auto både det ene og det andre. Jeg spør meg, hvordan i himmelens navn og rike greide vi å få skarpe bilder før vi fikk IS, OS, VR og Antishake og alt annet stæsj som vi finner nyttig i kampen om blinkskuddene

Ikke vet jeg om du har savnet dette, men nå kommer snart kameraet som kjenner på din fysiske tilstand. Nikon har via patent søknad 2011-138044 en løsning for et biologisk deteksjon system som vil kjenne på fotografens biorytmer (temperatur, svette, blodtrykk, puls, blodstrøm.) Det skal kunne kjenne om du er trøtt, oppkavet og stresset eller om du bare er ditt vanlige jeg. Alt dette skjer gjennom en sensor på zoom-ringen og vil kunne ut fra din fysiske tilstand endre kamerainnstillingene eller selv utløse lukkeren i visse situasjoner. Blir det bedere bilder nå da, mon tro? Den som lever får se. Når, og om  vidunderet blir å finne i butikkhyllene er foreløpig noe usikkert.

Og jeg som lenge har spøkt om  kameraet, som ved hjelp av avanserte komposisjonsalgoritmer rett og slett bare nekter å ta bilder om ikke motivene kvalifiserer til premiering i intrenasjonale fotokonkuranser. Det er kanskje ikke så langt unna?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: