Støt, frostsikkert og vanntett fra Nikon

I dag var den store dagen  Nikon brukere hadde ventet  på. I dag skulle det i følge all verdens ryktebørser lanseres både det ene og det andre. Det var ventet både D4, ny arvtaker etter D700. I dag skulle  også Nikons nye speilløse systemkamera lanseres. Alt i følge verdens ryktebørser. Man skal jo som kjent ikke stole på rykter, men  med den noe tilårskomne Nikon D700 (lansert juli 2008), var det vel kanskje ikke helt utopi at Nikon ville fornyet seg i dette segmentet.
Men hva dukker så opp på denne regntunge høstdagen? Ikke mye vil jeg vel påstå. Ikke mye i det hele tatt.
Rett og slett bare noen nye  Coolpix modeller, hvor en oppfrisket utgave av entusiastmodellen P7000 må sies å være det store høydepunktet. Med tiltbar skjerm, litt raskere og betegnelsen Coolpix 7100 er dette ikke akkurat noe å hoppe i taket av. Les mer om de to «største» nyhetene…………..

PRESSEMELDING

Oslo, 24. august 2011 

Nikon COOLPIX P7100 – entusiastkompakt

Nikon lanserer etterfølgeren til suksessen COOLPIX P7000. COOLPIX P7100 har bedre bildekvalitet, redusert utløserforsinkelse, hurtigere autofokus og raskere oppstart enn forgjengeren. En vippbar tretommers LCD-skjerm gjør det enklere å ta bilder eller spille inn film fra ulike vinkler. 

COOLPIX P7100 er et perfekt kompaktkamera for alle entusiastiske speilrefleksfotografer. Et NIKKOR-objektiv med vidvinkel, 7,1 ganger zoom og rekkevidde på 28 millimeter til 200 millimeter (tilsvarende 35 millimeter format), RAW-filformat, raskt EXPEED C2-bildebehandlingssystem, hurtig responstid og fullstendige manuelle kontroller sikrer bilder i svært god kvalitet. En stor CCD-sensor på 1/1,7” med 10,1 effektive megapiksler sikrer bred og dynamisk rekkevidde og god ytelse under dårlige lysforhold.

Førstevalg

Bjørn Mangset, Country Manager i Nikon Norge, sier de nye funksjonene som vippeskjermen og raske responstider vil gjøre dette til et førstevalg på lik linje med D-SLR-kameraer.

– Kameraet har kommandohjul både foran og bak, og et zoom-minne som kan tilpasses og forhåndsinnstilles på opptil syv forskjellige brennvidder for så å kunne bytte hurtig mellom dem. Det blir nesten som å bruke utskiftbare objektiver, sier han.

Basert på D-SLR-teknologi

COOLPIX P7100 er basert på avansert teknologi fra D-SLR-kameraer for best mulig bildekvalitet. Den store sensoren og bildebehandlingsprosessoren EXPEED C2 sikrer god ytelse under dårlige lysforhold og forbedret filminnspilling. NIKKOR-objektivet med 7,1 ganger zoom har to ED-glasselementer som reduserer kromatisk aberrasjon og fargeblødning ved større brennvidder. Et Neutral Density-filter gir bedre eksponeringskontroll. Den raske bildebehandlingsprosessoren utnytter fullt ut den store CCD-bildebrikken for god oppløsning, fine detaljer og renere bilder med mindre støy – være seg om du bruker høye eller lave følsomhetsinnstillinger (opptil 3200 og 12800 ISO).

Spesialeffekter

Kameraet har ulike spesialeffekter som kan benyttes ved fotografering. Blant annet Cross Processing som manipulerer fargene for bilder med dramatiske fargeendringer, samt økt kontrast og metning. Selective Colour lar deg utheve en konkret farge mens resten av bildet blir sorthvitt. Effektvalget kan forhåndsvises på LCD-skjermen før bildet tas.

Filmopptak i HD-kvalitet med optisk zoom og autofokus

COOLPIX P7100 har filmopptak i HD (720p) med optisk zoom og autofokus med en bildehastighet på 24 fps. Hvitbalanse kan stilles inn før innspilling og du kan bruke Auto Exposure-lås for å stille inn autoeksponeringen under filming. Kameraet har HDMI-kontakt med HDMI-CEC-støtte for utmating til en HDTV og støtte for bruk av en ekstern mikrofon.

COOLPIX P7100 er tilgjengelig i butikker fra 22. september til en veiledende pris på 4 690,-.

ViewNX2

ViewNX2 er en komplett programvarepakke som lar brukere importere, bla gjennom, redigere og dele videoer raskt og enkelt. ViewNX 2 er en videreutvikling av den svært vellykkede ViewNX, og har en rekke funksjoner utover det som vanlig følger med i en PCs operativsystem. Nye filmredigeringsfunksjoner er hentet direkte fra Nikons prisvinnende DSLR-utvalg. ViewNX følger med alle digitalkameraer fra Nikon. Programvaren kan også lastes ned gratis fra Internett.

EXPEED C2

Med EXPEED C2 utvider Nikon mulighetene i form av filminnspilling, ytelse med høy følsomhet og meget god bildekvalitet. EXPEED C2 henter ut maksimal ytelse fra sensoren for å sikre klare og livaktige bilder med sterke farger, redusert støy og smidige tonegraderinger.

Støt-, frostsikkert og vanntett kompaktkamera fra Nikon

Nikon lanserer sitt første kamera som er spesialutviklet for utendørsbruk. Nye COOLPIX AW100 er vanntett, støtsikkert og frostsikkert. Med andre ord perfekt for bruk året rundt – uansett vær.

Bjørn Mangset, Country Manager for Nikon Norge, sier den nye kategorien ”All Weather” i COOLPIX-serien føyer seg til de tre eksisterende kategoriene Style, Performance og Life.

– Vi har utviklet et kamera som er perfekt for den eventyrlystne. Du kan ta flotte bilder være seg om du står på ski eller snorkler. I tillegg har det all teknologi som forventes av et kompaktkamera, sier han.

På land eller i vann

Kameraet er vanntett ned til en dybde på 10 meter og støtsikkert fra høyder på opptil 1,5 meter. I tillegg tåler det temperaturer helt ned til 10 minusgrader. Det har også innebygd GPS, elektronisk kompass og innebygd verdenskart, hvilket gjør det enkelt å geotagge bilder, finne frem på ukjente steder og registrere veier.

Topp bildekvalitet

COOLPIX AW100 er fullspekket med den nyeste bildeteknologien som forventes fra et COOLPIX-kamera for topp bildekvalitet enten du er ute og surfer eller klatrer i fjellet. Den svært følsomme bakbelyste CMOS-sensoren med 16 megapiksler og egne program for dårlig lys sikrer gode resultater når det er mørkt, i sterkt sollys eller når du befinner deg under vann.

Panoramabilder og filmopptak i full HD

AW100 sikrer film og bilder i god kvalitet med et NIKKOR fem ganger zoomobjektiv med vidvinkel, og med mulighet for filminnspilling i full HD (1080p) med stereolyd. Kameraet har fire avanserte funksjoner for reduksjon av uskarphet ved motivbevegelse, ved dårlig lys eller ved bevegelse i kameraet. Funksjonen Easy Panorama gjør at du kan ta bilder på 180 og 360 grader. Mens du panorerer vertikalt eller horisontalt over et motiv tar CMOS-sensoren en rask bildeserie som slås sammen til et panoramabilde.

Enkelt å knipse actionbilder

Med COOLPIX AW100 kan du enkelt ta undervannsbilder. Programfunksjonen Underwater justerer kameraets hvitbalanseinnstilling automatisk. I tillegg kan du ta bilder med en hånd når Action-Control-kontrollknappen er aktivert. Med denne aktiv kan kamerainnstillingene endres bare ved å svinge kameraet frem og tilbake, hvilket betyr at du kan ta bilder i skibakken uten å måtte ta av så mye som en hanske.

COOLPIX AW100 leveres i fargene kamuflasje, oransje og sort. COOLPIX AW100 kommer i salg fra 8. september og har en veiledende pris på 2.990,-.


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: