Canon lanserer nye EOS-1D X

TOKYO, oktober 18, 2011-Canon Inc. og Canon Marketing Japan Inc. kunngjorde i dag introduksjonen  av den nye EOS-1D X digital Speilrefleks (SLR) med høy ytelse for å tilfredsstille kravene fra profesjonelle på områder som sportsfotografering, fotojournalistikk og studiofotografering.

Til dags dato har Canon utviklet sitt top-of-the-line digitale speilreflekskameraer gjennom 1Ds-serien, som gir eksepsjonelt høy bildekvalitet, og 1D-serien, som oppnår superlativ high-speed ytelse. Integrering styrken i disse to serier, bringer Canons nye profesjonelle flaggskip modell, EOS-1D X, sammen de høyeste nivåene av bildekvalitet og hastighets ytelse.

Den nye Canon EOS-1D X har en nyutviklet 18,1 megapikslers 35 mm fullformat CMOS-sensor som i tillegg til å oppnå en optimal sensor størrelse og pikselantall, effektivt benytter seg av Canons proprietære halvleder teknologi for å sikre lav støynivå ytelse. Med Dual DIGIC 5 +, som består av to nye høytytende DIGIC 5 + bildeprosessorer som hver realiserer om lag 17 ganger prosesseringskraften til den gamle DIGIC 4 prosessoren vil kameraet levere eksemplarisk bildekvalitet og hastighet, i tillegg til data prosessorkraft som har blitt kraftig forbedret sammenlignet med EOS-1D Mark IV, lansert i desember 2009. Sammenlignet med EOS-1D Mark IV med følsomhetsområde på ISO100-12800, tilbyr EOS-1D X en utvidelse med to trinn, til 100-51200, for fremragende bildebehandling resultater med redusert støy, selv ved fotografering innendørs under svært dårlige lysforhold.

Med kombinasjon av en 100 000-pikslers RGB-måling sensor og DIGIC 4-prosessor, Canon EOS-1D X nye AE-system, EOS ISA (Intelligent Subject Analysis) System, er kameraet i stand til å avgjøre ikke bare lysstyrken, men også ansikts og mål farge , noe som åpner for høypresisjons eksponeringskontroll. Det nyutviklede AF-systemet inneholder en AF-sensor med totalt 61 autofokus punkter for bedre høy presisjon fokuskontroll. Sensoren har 21 f/5.6 kryss-sensorer, 20 f/4.0 kryss-sensorer, og 5 f/2.8 dual cross-sensorer. Utstyrt med 20 f/4.0 AF-punkter, tilbyr det nye kameraet den samme grad av presisjon som EOS-1D Mark IV på f/2.8. I tillegg til det nye AE-systemet, er kameraet utstyrt med EOS ITR AF (Intelligent Tracking og Recognition Auto Focus) funksjon som er i stand til å spore et ansikt i motivet eller en mål farge for å opprettholde fokus på et motiv i bevegelse.

Canon EOS-1D X nye Dual DIGIC 5 + bildeprosessorer muliggjør høyhastighets seriefotografering med opptil ca 12 bilder pr sekund med høy presisjon AE og AF-ytelse. I ultra-rask seriefotografering, gir kameraet et kontinuerlig opptaks hastighet på opp til ca 14 bilder per sekund (speilet forblir da hevet under fotograferingen, og leverer bare JPEG filer).

Canon EOS-1D X gir høy pålitelighet selv under vanskelige opptaksforhold. Den robuste lukkerenhet har en levetid på over 400 000 sykluser, mens kameraets ytre deksler og drifts paneler har en høy støv-og fuktbestandig design. Dessuten har kameraet et nytt støv-fjernings-system som omfatter to vibrerende elementer, for første gang i EOS-serien. Dette skal gi et vesentlig bedre rensesystem. Det har to CompactFlash-kortspor. Videooppløsningen er 1080p v/30 bps og 720p v/60 bps
Den nye EOS-1D X er utstyrt med en Gigabit Ethernet-forbindelse som, ved fotografering på steder som er utstyrt med en kablet LAN forbindelse, for eksempel store sports arenaer, gjør at data kan overføres trådløst, raskt og pålitelig. Kameraet har arvet den samme grunnleggende utforming  som tidligere modeller, som fokuserte på å tilby rask betjening. Det nye kameraet har fått sine knapper og kontroll layout og GUI gjennomgått og redesignet, med stor oppmerksomhet på opererbarhet når det holdes vertikalt, under blind-touch drift.

Med avansert videofunksjon leverer Canon EOS-1D X og Dual DIGIC 5 + en sterkt forbedret film kvalitet. Spesielt minimerer kameraet forekomsten av fargestøy og moiré, og muliggjør opptak av lav-støy video selv under svært dålige lysforhold.

Canon EOS-1D X vil være tilgjengelig i Japan fra slutten av mars 2012. Canon har satt initiell produksjon på 7000 enheter per måned.

SPEC:
Canon EOS-1D X

Full Frame
18.1MP
Dual DIGIC 5 +.  17 ganger høyere prosessorkraft enn DIGIC 4
ISO 100-51200 balansert
100 000 pikslers RGB-lysmålingssensor
EOS ISA (Intelligent Subject Analysis)
61 punkts AF
21 f/5.6 kryssensorer
20 f / 4 kryssensorer
5 f/2.8 Dual kryssensorer
EOS ITR AF (Intelligent Tracking & Recognition Auto Focus)
12 Bilder pr. sekund
14 Bilder pr. sekund  JPG
400.000 lukkersyklus
Ethernet-tilkobling

100 000 piksler RGB AE-måling med DIGIC 4
Full HD 1080p EOS-filmopptak
To “DIGIC 5+”-prosessorer
Canon markerer tirsdag også at selskapet har produsert EOS speilreflekskamera nummer 50 million og EF-objektiv nummer 70 million.
Reklamer

Én kommentar to “Canon lanserer nye EOS-1D X”

  1. […] Visit link: Canon lanserer nye EOS-1D X […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: