Glem å fokuser, gjør det heller etter at bildet er tatt

Lytro har offisielt annonsert sitt første lysfelt kamera til forbrukermarkedet. Kameraet som fanger opp alle stråler av lys i et motiv, åpner opp nye muligheter som for eksempel evnen til å fokusere et bilde etter at den er tatt. Lytro kameraet har en lysfelt sensor og en lysfelt motor som gjør det mulig for fotografer å refokusere bilder i kameraet. Det kommer med et f / 2 objektiv med 8x optisk zoom i en ikonisk design, og lommeformat kameraet veier  214 gram. Andre høydepunkter inkluderer øyeblikkelig oppstart og null lukkerforsinkelse.  Lytro kameraet leveres med enten 8 GB eller 16 GB innebygd minne, noe som gjør deg i stand  til å lagre 350 eller 750  «HD kvalitet»  bilder. Kjenner ikke til noen norsk importør. Derfor er produsentens webside eneste mulighet om dette skulle friste.  8GB versjonen kan bli din for $ 399, mens 16 GB-modellen vil koste deg $ 499.

Lytro kameraer har en lysfelt sensor som samler farge, intensitet, og retningen av hver lysstråle  i kameraet, og fanger et motiv i fire dimensjoner.  I tillegg inneholder det en lysfelt motor som lar deg refokusere bilder direkte på kameraet. Det kan kommunisere på nesten hvilken som helst enhet, inkludert PC, mobiltelefoner og tablets – uten å måtte laste ned spesiell programvare.

Den elegante designen ble opprettet med enkelhet i tankene. Ingen unødvendige moduser eller ringer,  bare to knapper – strøm på og lukker – i tillegg har du en enkel zoombetjening og en intuitiv glass berøringsskjerm som lar bildene bli sett og refokusert direkte på kameraet. Det huser kompleks teknologi, men er fundamentalt enkel å bruke, og åpner nye kreative muligheter. Det vil være tilgjengelig i starten av 2012.

På grunn av kameraets egenskap i forhold til lysets stråler, er det ikke behov for blits. Det leverer meget bra bilder selv under svært dårlige lysforhold. Følg linken under, klikk på bildene, og se hvor enkelt det er å endre fokus i motivet.

Les mer her

Reklamer

3 kommentar to “Glem å fokuser, gjør det heller etter at bildet er tatt”

  1. Nacurious Says:

    Imponerende og kreativt!

  2. Meti Peter Says:

    «lys stråle», «lys felt sensor» og » lys felt motor» skal vel heller være lysstråle, lysfeltsensor og lysfeltmotor. Det er bare på engelsk disse begrepene skal være orddelt.

  3. Takk, kjekt med korrekturlesere der ute på verdensveven:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: