Nikons nye flaggskip D4 endelig her!

Nikon lanserer i dag det nye proffkameraet Nikon D4 som kombinerer en ny standard for støyregulering med en hurtighet som skiller seg fra alle tidligere Nikon-kameraer. 

Dirk Jasper, produktsjef for profesjonelle produkter i Nikon Europa beskriver D4 som det nye flaggskipet blant Nikons digitale speilreflekskameraer.

– I Nikon D4 har vi nå lansert det ypperste av fotografiske verktøy for fotografer som ønsker utstyr som aldri vil svikte dem. D4 er skapt for fotografer som krever det ypperste, sier Jasper.

En ny standard for støyegenskaper

D4 setter en ny standard for fravær av støy ved hjelp av den innebygde 14 bits AD-konverteringen i bildebrikken som selv på høye ISO-innstillinger fører til lite støy og stort dynamisk område. ISO-området går til kalibrert ISO 12800, og grensene er utvidet ytterligere én EV for å få kalibrert ISO på 100 som standard.

– Med D4 kan fotografene nå utvide følsomhetsområdet til det ekstreme, både til ISO 50 og helt opp til ISO 204 800 noe som gjør det mulig å ta bilder under de mest ekstreme lysforhold. Man kan si at kameraet flytter grenser på lik linje med fotografene som bruker det, sier Jasper.

CMOS-sensoren i FX-format (fullformat) med 16,2 megapiksler har i tillegg svært rask kanalavlesning og gjør at Nikon D4 tar 11 bilder i sekundet, noe som er raskere enn noe annet Nikon-kamera i dag.

Ingen oppgaver er for store

Med Nikons EXPEED3 bildeprosessering er det ikke lenger nødvendig å velge bort oppgaver som krever store datamengder over høy hastighet. Ved at høyhastighets 16-bits bildeprosessering følger etter 14-bits AD-konvertering kan D4 levere bruksklare JPEG filer rett fra kameraet. Resultatet er bilder i naturtro, mettede farger med naturlig dybde der støyreduksjonssystemet hjelper til med å beholde bildets skarphet selv ved fotografering i svak belysning.

Andre egenskaper:

Video i kringkastingskvalitet

Med mulighet for å ta opp video i full HD (1080) og mange valgbare opptaksfrekvenser har D4 den fleksibiliteten som kreves for de ulike opptakssituasjonene. Dette er filmopptak i fullformat på sitt beste.

Opptaksfrekvenser: Videoer i full HD (1080p) kan tas opp med 30p, 25p og 24p og HD 720p med 60p, 50p og 25p. Filmklipp kan ha en varighet på tilnærmet 30 minutter (ca 29.59 min).

Opptaksformater: Opptak i full HD (1080p) kan gjøres både i FX- og DX format, og i beskjæringen med full HD 1920 x 1080.

High-fidelity lydkontroll: Som svar på ønsker fra bransjen, har D4 nye muligheter for lydopptak med speilreflekskameraer. Det gjør vi for at filmene dine skal være like fine å høre på, som å se på. I tillegg til inngang for ekstern stereomikrofon, er det en lydutgang for høretelefoner slik at du kan finjustere lyden uforstyrret, både før og under Live View for filmopptak.

Ukomprimert HDMI-utgang: For dem som krever renest mulig videoutgang til profesjonell redigering, gir D4 mulighet til å overføre ukomprimert Live View til eksterne opptakere og monitorer. Dette er første gang det er mulig på et speilreflekskamera. Datautgangen er 1080i (full HD) med angitt oppløsning og bildefrekvens. Om nødvendig kan datautgangen skaleres ned og er fri for overlappende informasjon som kan vises samtidig på kameraets TFT-skjerm.

Praktiske egne kontroller: Live View fungerer enda bedre takket være praktiske egne kontroller. I stedet for at du dreier kommandohjulet, sørger blendermotoren for myk blenderjustering via dedikerte knapper på forsiden av kameraet. Indeksmerking gjør det mulig å tidsmerke viktige filmruter mens opptaket går, slik at de blir enklere å finne under redigering i kameraet.

Fart og presisjon til nye høyder

Når det gjelder å sikre det avgjørende øyeblikket, byr D4 på forbedret automatikk som gir fotografene store fordeler.

Avansert motivgjenkjenning med 91k pikslers RGB-sensor: Nikons revolusjonerende motivgjenkjenningssystem har nå en nyutviklet 91 000 pikslers RGB-sensor som analyserer motivet med stor nøyaktighet.

Særlig er 3D motivfølgefunksjonen bedre til å fotografere og følge små motiver. Ansikter oppdages med stor nøyaktighet, og for første gang brukes ansiktsgjenkjenning som hjelp for innstilling av eksponering i den optiske søkeren mens du tar stillbilder. Denne nøyaktige motivanalysen brukes også til å støtte mer nøyaktig autofokus og automatisk eksponeringskontroll. Det er ikke minst viktig under svært vanskelige lysforhold.

Avansert Multi-CAM3500FX autofokusmodul: Nikons Multi-CAM 3500FX autofokussystem kan innstilles individuelt for 9, 21 eller 51 søkepunkter. Det er nå oppgradert for å oppnå enda raskere motivgjenkjenning.

Autofokusmodulen og algoritmene øker lysfølsomheten betydelig, helt ned til -2EV (ISO 100, 20 °C). Alle de 51 autofokussensorene (15 korsformede sensorer) fungerer med et hvilket som helst AF NIKKOR objektiv med lysstyrke 5.6 eller bedre. Og for første gang stanser ikke denne suverene ytelsen ved blender 5.6.

Effektiv korsformet sensor fungerer selv med f/8: I D4 fungerer elleve (en korsformet sensor) av de sentrale autofokussensorene selv om objektivets samlede lysstyrke er f/8. Det er en stor fordel for sports- og naturfotografer, for eksempel når du skal ha sikker autofokus med kombinasjonen av et 600 mm f/4 AF-NIKKOR objektiv og en NIKKOR 2,0 x telekonverter. Hvis lysstyrken er mellom 5.6 og 8 fungerer 15 (9 korsformet sensorer) av de sentrale autofokussensorene.

Raskere arbeidsflyt

Hastigheten til D4 gjelder hele arbeidsflyten.

Nyutviklet lukker av kevlar/karbon komposittfiber: Den nye og slitesterke lukkeren er testet til 400 000 utløsninger, med lukkertider fra 1/8000 til 30 sekunder og blitssynkronisering inntil 1/250 sekund. Det har en intelligent og selvdiagnostiserende lukkerovervåkning, og en egen motor som reduserer strømbehovet når lukkeren heves under langvarige filmopptak eller Live View bruk.

Rask respons: Oppstartstiden er cirka 0,12 sekunder1, utløserforsinkelsen er ca. 0,04 sekunder

(det samme som på D3S), med opptaksfrekvens opptil 11 b/s med FX-format og alle andre formater.

Lagringsmedier: D4 har to kortspor: ett for CF høyhastighetskort (UDMA 7) og ett for XQD høyhastighetskort med stor kapasitet.

Tilkoblinger: D4 har et kraftig kommunikasjons- og kontrollsystem som gjør at filer overføres raskere enn noensinne i trådløse nettverk. Støtte til LAN og Ethernet er tilgjengelig blant annet via den nye trådløse senderen WT-5. Nikon D4 har innebygd HTTP server og FTP-støtte og muliggjør også samtidig utløsning av flere kameraer som er utstyrt med WT-5. For første gang er også en kablet LAN-forbindelse integrert i kamerahuset.

Mestrer alltid jobben

D4 sin brukervennlighet er viktig for å hjelpe fotografen til å mestre alle situasjoner.

Intuitiv horisontal og vertikal kontroll: Kontrollene er uansett identisk utformet, og plassert slik at kameraet fungerer som en forlengelse av hånden, enten du fotograferer landskap eller tar portretter.

Forenklet valg av AF-system og AF-søkefelt: Nå kan du gjøre dette uten å ta øyet bort fra søkeren.

LCD presisjonsskjerm på 8 cm med 921K punkter, stor betraktningsvinkel og automatisk lysstyrkekontroll. Under avspilling gir skjermen lyssterke og skarpe bilder med god fargemetning.  Lysstyrken i LCD-skjermen justeres automatisk i forhold til lyset i omgivelsene og bildene kan forstørres opptil 46 x under avspilling.

Optisk søker med glassprisme: Gir cirka 100 % motivdekning og 0,7 x forstørrelse (50 mm f/1,4-objektiv på uendelig). Nikons søker med høyt øyepunkt gjør det mindre trettende for øynene å bruke kameraet over lang tid.

To-akset elektronisk kunstig horisont: For kontroll av hvordan du holder kameraet i forhold til horisonten, og om det heller forover eller bakover. Det kontrollerer du i søkeren eller på LCD-skjermen.

Direkte adgang til Picture Control: Skjer via en egen knapp fremfor i menyen. Med Picture Controls kan du påvirke stillbilder og videoer til egen smak ved å finjustere parametere som skarphet, fargemetning og fargetoner.

Timelapse: D4 har videreutviklet den populære funksjonen for timelapse filmer, slik at bilder kan lagres som en filmfil i kameraet. Med avspillingshastigheter fra 24 til 36 000 ganger fortere enn normalt.

HDR (High Dynamic Range): Ta ett overeksponert og ett undereksponert opptak med én lukkerutløsning. Forskjellen i eksponering  kan økes til 3 EV for spesielle virkninger, som metning og tonegradasjon. Mykheten i overgangene der de to eksponeringene møtes kan justeres for å skape et mer naturlig inntrykk.

Forbedret fargetemperaturkontroll: Muliggjør hårfin kontroll av hvitbalansen. Fargetonene på skjermen i Live View og fargetonene i bildet som tas, kan justeres slik at de to samsvarer. Fargetemperaturen kan innstilles manuelt i trinn på 10 Kelvin, eller i enheten mired.

Fire alternative bildeformater: Du kan velge mellom flere beskjæringsformater i tillegg til FX format (23,9 x 36mm), som alle vises med masker i søkeren. 4:5 (24,0 x 30,0 mm), 1,2 x (19,9 x 30.0 mm), og DX-format (15,6 x 23,4mm).

Redigering i kameraet: Hvis nødvendig kan bilder og filmer forandres og redigeres i kameraet. Retusjeringsmenyene inneholder mange nyttige funksjoner, som NEF (RAW)-fremkalling, forandring av størrelse, perspektivkontroll og korreksjon av fortegning, for bare å nevne noen. I tillegg til alt dette kan kameraet angi start- og sluttpunkt for filmklipp der og da, slik at de kan lagres mer effektivt.

Tilbehør

Kompakt WT-5 trådløs sender (ekstrautstyr): Festes i kameraets utstyrskontakt og drives av kamerahuset. Den gir kameraet trådløs støtte for HTTP og FTP-forbindelse og muliggjør også samtidig utløsning av flere kameraer som er utstyrt med WT-5.

GP-1 GPS-mottaker (ekstrautstyr): Registrerer stedsinformasjon som breddegrad, lengdegrad, høyde over havet og tid som geomerking under bildedata (Exif) og kan brukes samtidig med WT-5.

Kompakt stereomikrofon ME-1 (ekstrautstyr): Gjør klare og fine lydopptak samtidig som mekanisk støy reduseres.

Nikon SB-910 (ekstrautstyr) : har den allsidige i-TTL for kontroll i kameraet eller trådløs blitsstyring. Blitsen har bedre håndtering og høyt ledetall, 34 (ISO 100, m, STD, FX-format, zoom på 35 mm). Menyer og kontroller er forbedret for mer lettvint bruk. Filtere for glødelampelys og fluorescerende belysning følger med, for rask justering av hvitbalansen i D4.

Capture NX 2 (optional)—Rask og kreativ bildeprosessering: For å dra full nytte av bildekapasiteten i D4, er Capture NX2 raskere enn før og har 64 bits operativsystemkompatibilitet.

Camera Control Pro 2 (ekstrautstyr) – for styring av separate blitser: I tillegg til å styre eksponeringskontroll, lukkertid og blenderåpning, har denne programvaren fått flere forbedringer for å gjøre Live View-driften av D4 enda mykere. Nye kreative kontroller omfatter fjernstyrt start og stopp av filmopptak, og en bryter for raskt skifte mellom filmer og stillbilder i Live View.

View NX 2 (følger med) – søke, redigere, dele, og mer: Denne alt-i-ett-programvaren innfører et brukervennlig grensesnitt og en mengde andre redigeringsfunksjoner, inkludert grunnleggende redigering av RAW-filer og D-filmer. Programmet er sømløst integrert med Mypicturetown, Nikons tjeneste for deling og lagring av bilder.

Spesifikasjoner

  • Vekt: 1340 g
  • Formfaktor:
  • Kameraoppløsning: 16.2 Mpx
  • Skjermstørrelse: 3.2 tommer
  • Minnekorttype: CompactFlash, XQD Compact Flash

Nikon D4 vil ha en veiledende pris på 48 190,- ink mva.       Les mer om Nikon D4 her

Blir denne å finne i kamerabaggen din? Bruk kommentarfeltet………

Reklamer

2 kommentar to “Nikons nye flaggskip D4 endelig her!”

  1. Har allerede bestilt hos Geir…

  2. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: