Ny bok fra lysets mester, Joe McNally.

Prøver å få med meg det meste på bloggen av det som kan være av interesse for oss med lidenskap for fotografi , men fra tid til annen går ting dør forbi. Det at Joe McNally er ute med ny bok må desverre legges i den kategorien.

For noen dager før jul i fjor slapp lysets mester en oppfølger til suksessbøkene The Moment It Clicks og The Hot Shoe Diaries. I den nye boken som har fått tittelen Sketching Light, tar Joe McNally oss med på en minneverdig tur inn i landet av lys – men denne gangen er han innom alt fra små flashenheter til store studiolys, og alt som er i mellom.

Selvfølgelig inkluderer Joe også denne gangen bruken av Nikon blitser, men han også dekker store anlegg som blant annet Elinchrom Quadra. Utforsker ny teknologi, samt forklarer på eldre teknologi. Uansett hva slags utstyr han bruker og diskuterer, er det viktigste i boken at det er ukomplisert, fullstendig og ærlig. Ingen hemmeligheter blir holdt tilbake, og prinsippene han snakker om gjelder generelt for utformingen og kvaliteten av lys, ikke bare til en modell eller blitsmerke.
Han forteller leserne hva som fungerer og hva som ikke fungerer via sin la-oss-se-hva-skjer tilnærming, og han viser hvordan han setter opp sine bilder med rikelig med skisser og bak kulissene bilder, og han gjør det hele med en intelligens, klarhet og visdom som er kommet etter fotografering i felten i mer enn 30 år for tidsskrifter som NationalGeographic, Time, Life, og Sports Illustrated. Så er du klar for å lære mer om lys, vil denne boken absolutt ta deg flere skritt videre.

Reklamer

Én kommentar to “Ny bok fra lysets mester, Joe McNally.”

  1. Kanskje noe å ta inn for Ur og Foto?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: