Nytt speil-løst designerkamera fra Pentax.

PENTAX RICOH IMAGING COMPANY LTD.  kunngjør lanseringen av Pentax K-01 system kamera sammen med det som oppgies og være verdens tynneste utskiftbare objektiv * – SMC Pentax-DA 40mm F2.8 XS Unifocal. Det nyeste tilskuddet til den populære Pentax K-serien og det nye objektivet ble begge unnfanget i samarbeid med verdenskjente designeren, Marc Newson.
K-01 leverer 16.28 megapiksler, høyhastighets seriebildeopptak med 6 bilder pr. sek. i full oppløsning, lysfølsomhetsområde opp til ISO 25600 ** og Full HD videoopptak.
Kameraet har også den pålitelige og populære Pentax K fatningen, slik at brukerne kan gjøre effektiv bruk av hele utvalget av Pentax objektiver, inkludert de som produseres for film-format SLR kameraer. ***
PENTAX K-01 er et kreativt og dristig skritt i kamera design og er utviklet med Newson tre designtemaer i tankene – Tidløs, trofast og brukervennlig, samtidig som du opprettholder hele rekken av avanserte funksjoner og brukervennlige funksjoner som du forventer fra et digitalt system kamera.Newsons K-01 er et digitalt kamera med en moderne, og i følge Pentax, tidløst design. Huset består av rene og enkle linjer, som skaper et elegant ytre, mens de beholder alle funksjonene til et profesjonelt kamera. Design knapper og er brukervennlig plassert på kamerahuset, mens lyse farger er brukt på to viktige knapper for umiddelbar bruk: rødt for videoopptak knappen, og grønn for funksjonsknappen. Huset består av en kombinasjonen av maskinert aluminium og naturgummi, og gir brukeren et følbart og holdbart stykke teknologi. Programhjulet og strømbryteren er laget av en høy kvalitets aluminium legering, mens minnekortsporet, kontaktene ,  samt grep er dekket med beskyttende gummioverflate
Newson opprinnelige designkonsept er tydelig i alle elementene i K-01, inkludert produkt logoen, bærestropp og selvfølgelig på skjermen når K-01 er slått på.
Den optiske søkeren og speilet ble eliminert i løpet av designprosessen for å tillate mer frihet i utformingen av kamerahuset. Resultatet er et kamera som viser Marc Newson originalitet i hver detalj. Og speilløst selvsagt.

Designeren selv sier: «Jeg ønsket å skape noe som representerte kvalitet og kompetanse i fotografering. Noen av mine favoritt fotografiske enheter har vært Pentax produkter. Jeg ønsket å vende tilbake til de høye kvalitetskravene, røttene av merkevaren og skape noe som virkelig var unikt og ikonisk. »

I følge Pentax er K-01 er det perfekte valget for alle som leter etter sin første, enkle systemkamera eller fotografer som krever et kamera med originalitet og stil.
PENTAX K-01 kommer i følgende fargekombinasjoner:

Sort med sort grep
Svart med gult grep
Sølv med svart grep

PENTAX K-01 vil være tilgjengelig fra slutten av mars 2012, og vil da koste kr 5399,- for kamerahuset, eventuelt kr 5999,- for kamerahus med ett objektiv, enten det  er 18-55 mm eller det nye pannekakeobjektivet. Dobbeltzoompakken havner kr 6899,-.

Pentax slipper som nevnt også et nytt pannekakeobjektiv som skal være det tynneste på markedet hittil, med en tykkelse på bare 9,2 mm. Objektivet har 40 mm brennvidde, og største blender  f/2.8. Filterdiameter 27 mm.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: