36 megapiklser: Nikon D800 er her!

Så er den endelig her, den nye Nikon D800, arvtageren etter D700 med hele 36,3 megapiksler i FX-format. Nikon D800 leverer enestående nivåer av detaljer og tonalitet. Sensoren gir en 12-kanals utlesing med 14-bits A / D-konvertering og høyt signal-til-støy-forhold. Nikon D800 har et ISO spekter av 50-25600, EXPEED 3 bildebehandlingsprosessor, Full HD (1080p) video, ekstern stereo mikrofon inngang, 51-punkts autofokus, 4 fps seriefotografering i FX-format (6fps i DX- format), 921k-punkts LCD-skjerm, en optisk søker med ca 100% dekningsgrad og 0,7 x forstørrelse, USB 3.0 dataoverføring og høyhastighets CF (UDMA 7) og SD (SDXC og UHS-1) via to kortspor.

Nikon D800E  er  er spesialutgave av D800 skreddersydd for deg som vil ha best mulig detaljgjengivelse. Kameraet har et modifisert optisk filter der kantutjevningen (antialiasing) filteret er fjernet. Dette er et ideelt verktøy for fotografer som kan kontrollere lys, avstand og motiv for å redusere risikoen for moairè og misfarging. Bortsett fra det er er kameraene identiske.
Kentaro Kusakari, Product Planning Manager, Nikon UK sier: «Den nye D800 setter en ny standard for fotografer som skyter både stillbilder og video. Kombinasjonen av den kraftige 36,3 megapiksler oppløsningen som registrerer detaljer som aldri før, og de omfattende video alternativene vil dette kameraet være svært interessant for fotografer og filmskapere innen alle disipliner. Han legger til: «Vi er spente på D800 og vet det vil bidra til å forme fremtiden for den måten vi tar bilder og filmer.»
Den banebrytende 36,3 megapiksler i FX-format (fullformat) CMOS-sensoren inneholder  teknologi som muliggjør et uovertruffent nivå av detaljer og tonespekter.
12-kanals utlesing med 14-bits A / D-konvertering og høy signal-til-støy-forhold: leverer bilder med bemerkelsesverdig kvalitet med lavt støynivå og bredt dynamisk område.
D800  tilbyr et ISO-område på 100-6400, utvidbart opptil 25 600 og ned til 50. D800 setter en ny standard for digitale speilreflekskameraer med dette nivået for oppløsning. Kameraets intelligente støyreduksjonssystemer klarer lavt støynivå ved høy ISO uten å ofre fine detaljer, og gir suveren fleksibilitet under alle lysforhold: Bildene blir skarpe og rene, selv ved høye ISO-innstillinger.Utstyrt med Nikons neste generasjons EXPEED 3 bildebehandlingsprosessor, gjør D800 lett prosess med store bildefiler uten å ofre hastighet og kvalitet.

16-bits bildebehandling  tilbyr rikere farger og tonalitet enn noensinne. Den banebrytende bildeprosessoren leverer jevne graderinger med rikelig av detaljer og tone hele veien opp skalaen til ren hvit, selv når du fotograferer i JPEG.

For ffotografer med arbeidsflyt som krever video, tilbyr D800 all den fleksibiliteten som kreves for et bredt spekter av film applikasjoner. Det er  filmopptak på sitt beste, med en omfattende utvalg av bildefrekvenser.
Full HD (1080p) filmer kan tas opp i 30p, 25p og 24p, med 60p, 50p og 25p opsjoner med 720p. Filmklippene kan være opp til 29:59 minutter lange.

Multi-Format Full HD D-Movie,  som ble introdusert med D4, gjør Full HD-opptak  mulig i både FX-og DX-baserte formater.

Nikon har lyttet til tilbakemeldinger fra brukere, og setter derfor en ny standard for D-SLR lydopptak, slik at filmene dine å høres like bra som de ser ut. Bortsett fra den eksterne stereo mikrofon inngangen, lar en lydutgang for eksterne hodetelefoner deg fininnstille lyd isolert, både før og under filmopptak. En linje inngang innstilling for PCM lineær opptakere er også tilgjengelig.
For dem som trenger  reneste videoutgang for profesjonell kvalitetsredigering, tilbyr også D800 muligheten for å sende ut ukomprimert live view til eksterne opptakere og skjermer. Som med Nikon D4, er disse dataene ut på anvist bildestørrelse og bildefrekvens, og er informasjonen  som kan samtidig vises på kameraets TFT skjerm.
Index merking hjelper deg tagge viktige rammer i tidslinjen ved å feste markører under filmopptak, som gjør det enkelt sted under redigeringen.

Nikons revolusjonerende Advanced Scene Recognition System inneholder nå en nyutviklet 91 000-pikslers RGB-sensor som omhyggelig analyserer hver scene for fremragende nøyaktighet. Den kan finne ansiktene med oppsiktsvekkende nøyaktighet, selv med eksklusiv bruk av den optiske søkeren, og gjenkjenner scene farger og lysstyrke med enestående presisjon.
Nivået av detaljert scene analyse blir også brukt som støtte for mer nøyaktig autofokus, automatisk eksponering og i-TTL-blits eksponering.

D800 har også implementert  Nikons svært anerkjente Multi-CAM 3500 AF-system – med Individuelt valgbare og konfigurerbare 9 – 21 – og 51-punkts dekningsinnstillinger. Autofokus sensormodulen og algoritmer har blitt re-konstruert for å forbedre opptak under dårlige lysforhold. Den samlede ytelsen er lik det nyeste flaggskipet Nikon, D4. AF drift er også mulig under blenderinnstilling f8 (f.eks en 600mm f / 4 AF-S objektiv kombinert med 2x-telekonverter TC-20EIII) med 11 AF sensorer involvert, og med 15 AF-sensorer mellom f/5.6 og f / 8.
Forenklet AF og AF-område modusvalg er nå mulig uten å ta blikket vekk fra søkeren.

Oppstart er ca. 0,12 sekunder og lukkerforsinkelsen er minimert til ca. 0,042 sekunder (tilsvarende som i D4), med kontinuerlig  4 fps  i FX-format og 6 fps i DX-format crop modus med  Multi-Power batteripakke MB-D12.921k punkter, bred visningsvinkel LCD-skjerm med automatisk lysstyrke på skjermen kontroll gir lyse, skarpe bilder med en mye større fargegjengivelse. LCD lysstyrken bli automatisk justert i forhold til eksisterende lysforhold og bilder kan forstørres opp til 46x under avspilling, noe som kan være til stor hjelp for spot fokus bekreftelse.
Optisk søker med ca 100% dekningsgrad og 0,7 x forstørrelse (50mm f/1.4 objektiv på uendelig,-1.0m-1).
Mode funksjon og brukerinnstillinger har blitt forbedret gjennom en fire-knapp layout, sammen med dedikerte knapper for ISO, hvitbalanse og bildekvalitet. En ny bracketing knapp er strategisk plassert for  funksjoner som HDR.
D800 har også direkte tilgang til bildekontroller via en ny, dedikert knapp. Med bildekontrolleren kan du tilpasse dine stillbilder og videoer med finjustering av parametere som skarphet, fargemetning, og fargetone.
Til tross for sin lette vekt og kompakte størrelse, er D800 så tøff som Nikons profesjonelle kamera skal være, med solid vær og støv tetning.
Lukkerenheten er testet til 200.000 sykluser, og har en hastighet fra 1/8000  30 sekunder, er en intelligent selvdiagnostiserende lukker  og, for første gang, en driverhet designet for å redusere belastningen på strømmen når lukkeren er hevet over lengre perioder under filmopptak.
D800 sine nye strømkretser  gir nå ca. 850 stillbilder eller ca. 60 min. medf film og live view. Alt på et oppladbart Li-ion batteri av type EN-EL15.

Kamerahuset i magnesiumlegering er ca. 10% lettere enn gamle D700.
Lagringsmedier: høyhastighets CF (UDMA 7) og SD (SDXC og UHS-1) to kortspor.
Høyhastighets dataoverføring med USB 3.0.

Nikon D800E er en spesialutgave av D800, spesielt utviklet for dem som søker absolutt definisjon.

Det optisk filteret med anti-aliasing egenskaper fjernes for å gi maksimal skarphet,  et ideelt verktøy for fotografer som kan styre  den økte risikoen for moiré og falske farger . Bortsett fra optisk filter, er alle funksjoner og egenskaper er de samme som på D800.

Den nye  D800 har også en rekke kreative og praktiske verktøy for dem som for travel til å tilbringe tid i overdreven post-produksjon.
Den nye D800 utvider den populære time-lapse fotograferings funksjonen ved å lagre bildene som en filmfil i kameraet. Med avspilling kan filmen vises fra 24 til 36.000 ganger raskere enn normalt.

Raffinert fargetemperaturkontroll gir full kontroll over hvitbalanse. Fargetemperatur kan manuelt settes i 10-Kelvin trinn.
D800 har også et nytt auto alternativ for minimum lukkertid, som automatisk styrer balansen mellom lukkertid og ISO-følsomhet basert på brennvidden til objektivet som brukes.
For første gang i et kamera i denne klassen, kan du også velge mellom en rekke bildebeskjæring moduser, alt visuelt maskert i søkeren. 05:04 (30,0 x 24,0 mm), 1,2 x (30,0 x 19,9 mm), og DX-format (23,4 x 15,6 mm).Bildene og filmer kan endres og redigeres i kameraet og på sparket om nødvendig.Retusj menyene omfatter en rekke nyttige funksjoner som NEF (RAW)-behandling, endre størrelse,, fisheye forvrengnings kontroll, miniatyr effekt, røde øyne, filtereffekter og bilde overlegg – samt muligheten til å utpeke start og sluttpunkt på filmklipp.

Multi-Power batteripakke MB-D12 (ekstrautstyr) kan tilpasses en rekke batterier og bruker den samme magnesium legering og vær tetting som på D800. Du får også ca. 6 bilder pr. sekund seriefotograferingshastighet i DX-format. MB-D12 har en egen dedikert utløser og kommandohjul for vertikal komposisjon.

For å gjøre D800 komplett, er også Nikons SB-910 blits nærmest et «must». Blitsen tilbyr allsidig i-TTL for on-kamera eller trådløs blitsstyring, raffinert funksjonsevne og et kraftig ledetall 34/112 (ISO 100, m / ft, STD , FX-format, zoom 35mm). Menyer og kontroller har blitt forbedret for mer operativ letthet.

Veiledende pris er kr. 22190,- og D800 er tilgjengelig i butikk fra 22. mars
Les mer om D800 her
Reklamer

Én kommentar to “36 megapiklser: Nikon D800 er her!”

  1. Dette var en positiv overaskelse fra Nikon. Prisen er vel ikke så langt unna lanserings prisen for D700? Og når man tar med at denne er et knall video kamera så er nok dette meget intrssant for mange Nikon fotografer. Men må inrømme er og intressert i å se hva som skjer med D700 priser 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: