Bli med på nasjonal fotovandring med Japan Photo 12.mai

Lørdag 12. mai inviterer Japan Photo hele landet til å være med på en nasjonal fotovandring. I åtte norske byer får fotoentusiaster muligheten til å være med på fotovandringen med tema ”Skråblikk på byen”. Med dette ønsker Japan Photo som arrangør å skape fotoaktivitet, og la folk bli bedre kjent med sin hjemby.

Japan Photo ønsker å styrke sitt fokus på engasjerende aktiviteter blant fotointeressert på alle nivåer, og inviterer til sin aller første fotovandring i samarbeid med lokale foto- og kameraklubber. 

– Nasjonal fotovandring er et kjempeløft som setter fokus på selve fotograferingen i praksis, med erfarne veiledere. Bildene fra fotovandringen blir samlet i en CEWE FOTOBOK, og et eksklusivt opplag blir gitt i gave til glede for byens innbyggere, sier administrerende direktør Stephan Stein i Japan Photo.

Premier til over 100.000 kroner!

Konkurransen skal appellere til fotoentusiaster på alle nivåer, en premiepott på hele 100.000 kroner er satt av til konkurransedelen av arrangementet.  

– Vi ønsker å gi noe tilbake til våre trofaste kunder. Med denne kjempesatsningen håper vi å lage den største fotovandringen i vår tid. Vi har samlet butikkene i Oslo og Akershus til et fenomenalt arrangement i hovedstaden, og vi er strålende fornøyde med å tilby en fotovandring i totalt 8 av våre største byer. Dette blir kjempegøy, og er du fotointeressert er dette noe du ikke må gå glipp av, sier Stein.
Nasjonal fotovandring 2012 arrangeres i Oslo, Bergen, Trondheim, Lillehammer, Sandnes, Drammen, Stavanger og Kristiansand.
De nasjonale koordinatorene Morten Reiten og Ronny Larsen, forventer flere tusen deltagere og satser på at arrangementet blir en kjempesuksess. 

– Slike satsninger hvor vi møter våre kunder på en annen arena, og samarbeidet med lokale foto- og kameraklubber, er kjempeviktig. Dette er utrolig inspirerende å jobbe med, og mange av våre ansatte skal ha årets mest minnerike dag på jobb, sier de.
 Larsen har lang erfaring med denne typen aktivitet, og har tidligere arrangert FotoWalk i Bergen med opp mot 500 deltagende 

– Fotovandring begynner å bli et velkjent begrep, og publikum etterspør nå slike arrangementer. Det å kunne bidra til å organisere dette nasjonalt er skikkelig moro, sier Larsen 

Et av Norges mest profilerte og største fotonettsteder, akam.no, er med som vår samarbeidspartner og vil presentere vinnerbildene fra den nasjonale delen av konkurransen.

Fakta om Nasjonal fotovandring 2012 –en tredelt konkurranse

Fotovandringen: I hver enkelt av de deltagende byene vil en erfaren fotograf  legge opp en rute gjennom byen. På selve vandringen deltar også entusiastiske og kunnskapsrike medlemmer fra lokale foto- og kameraklubber, samt ansatte fra Japan Photo. Mye kunnskap og fotoglede blir samlet på ett sted! 

Konkurransen:  Selve konkurransen er delt inn i tre deler,  en lokal konkurranse, en nasjonal konkurranse og en facebook-konkurranse.  Temaet ”Skråblikk på byen” går gjennom hele arrangementet som en rød tråd. Første runde er en lokal konkurranse, hvor de beste lokale bildene premieres. 6 bidrag fra hver deltagende by er med i kampen om de virkelig store premiene. Førstepremien er et gavekort på valgfritt fotoutstyr til en verdi av hele 20.000 kr.

Det arrangeres også en egen konkurransedel på Japan Photo sin facebook-side, hvor alle deltagerne kan sende inn sine bidrag. Her stemmer publikum på sin favoritt, og folkets-favoritt kan vente seg en hyggelig overraskelse! 

CEWE FOTOBOK: Som et varig minne, vil bildene fra fotovandringen bli samlet i en CEWE FOTOBOK fra hver by. I tillegg produseres også en nasjonal bok med bilder fra alle deltagende byer. Et eksklusivt opplag blir trykket opp og gitt i gave til steder hvor folk naturlig møtes og oppholder seg i hver by. 

Lokal presse involvert:
I flere byer er også noen av stedets lokalaviser involvert, blant annet som jurymedlemmer til konkurransen. De vil også presentere lokale bidrag i sine aviser, enten på nett eller i papirutgaver.

Så da er det bare å merke av 12. mai i kalenderen. Hvem vet, kanskje det blir ditt bilde stikker av med hovedpremien.

Etter hvert som det nærmer seg vil mer informasjon bli tilgjengelig i butikkene, Japan Photio sin nettside og på min blogg, så følg med.

Reklamer

7 kommentar to “Bli med på nasjonal fotovandring med Japan Photo 12.mai”

 1. Anita Karin Jakobsen Says:

  Hvorfor arrangerer dere ikke slikt nordover også. Dere har sikkert mange kunder i Nord Norge. Jeg er en av dem.
  Blir veldig skuffet over slikt.
  Forekommer meg at alle slike arrangementer holdes på øst, sør og vestlandet. Det lengste dere er nord, er Trondheim.
  Forventer at dere stiller opp i nord med slike arrangement.
  Håper på en kommentar fra dere.
  Dere setter dere selv i et dårlig lys, hvis dere ikke yter noe i nord også.
  Jeg er selv medlem av Rana Kameraklubb og Biofoto. Tror jeg har mange med meg i denne kommentaren.

 2. Oh yes, denne vil jeg være med på så klart. Supert tiltak:-))

 3. Enig ned Anita, trenger dere egentlig 3 her på vestlandet?

 4. Hvorfor kommenterer dere ikke innlegget mitt, der jeg stiller spørsmål? Dårlig gjort.

 5. Hei til alle som har kommentert. Mange takk for engasjementet. Beklager sent svar. Vi vil gjerne utvide til andre byer etter hvert. Nasjonal fotovandring 2012 blir kun arrangert i Oslo, Bergen, Trondheim, Lillehammer, Sandnes, Drammen, Stavanger og Kristiansand. Målet er selvsagt å få så mange byer og steder med som mulig. Hvordan vi gjør det i byer hvor vi ikke er etablert, vet vi ikke enda, men vi er uansett avhengig av lokale ildsjeler som kan hjelpe oss med dette.

  Mvh Baard Overgaard Hansen
  Online Marketing Manager, Japan Photo

 6. Terje Kolbeinsen Says:

  Dere er etablert i Haugesund, uten at dere arrangerer noe her i byen – Dårlig!

 7. Hei Terje

  Jeg har merket meg at det har vært litt misnøye knyttet til at vi ikke har flere byer med i 2012.
  La meg understreke at dette er første gang vi drar i gang et arrangement av denne størrelse. Vi ønsker selvfølgelig å ha flere steder i Norge med etter hvert, og ser gjerne at interesserte fotklubber eller andre som har lyst og vilje til å arrangere Nasjonal Fotovandring i sitt lokalmiljø om å ta kontakt med undertegnede.
  Haugesund måtte desverre melde avbud denne gang. Men jeg er sikker på at de kommer sterkt tilbake neste år.
  Så Terje, dermed er ballen kastet. Tar du utfordringen:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: