Fujifilm lanserer vidvinkelconverter og ny firmware til X-100


Fujifilm har lansert Fujifilm WCL-X100, en 0,8 x vidvinkel konverter for Fujifilm sitt suksesskamera. Konverteren som festes direkte på objektivet via filterfatningen  endrer kameraets 23 mm objektiv  (35 mm i 135 formatet) til en 19mm vidvinkel (28mm i 135mm formatet). Konstruksjonen av WCL-X100 har vært høyt prioritert for å sikre en optimal kvalitet når den er påmontert kameraet. Det brukes de samme materialene, teksturer og farger som X100. LH-X100 solblender og PRF-49s beskyttende filter kan også brukes på konverteren som er produsert i Japan.  Den optiske konstruksjonen av Fujifilm WCL-X100 består av fire elementer i tre grupper, og Fujinon EBC coating. Konverteren kommer på markedet i løpet av juni, og havner prismessig på drøye 2000 kroner.
Les mer her

For å bruke konverteren må du laste ned ny firmware som gir deg tilgang til nye funksjoner i menyen.

Ved å aktivere denne funksjonen i menyen,  endres kameraoppsettet slik at bruk av konverteren blir tatt høyde for i bildeprosesseringen.
Den nye firmwaren sørger også for at den elektroniske søkeren justeres slik at utsnittet tilsvarer 100 prosent av bildet.  Bruker du den optiske søkeren vil den nye firmwaren sørge for  ikoner som markerer kanten av bildet når  konverteren brukes.

Den nye firmwaren finner du her.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: