Bergens største fotobutikk solgt til Japan Photo

Daglig leder i Ur og Foto Bergen, Geir Fiskerstrand og butikksjef Jan Erik Hagen, Japan Photo Bergen

Japan Photo, Norges største fotokjede, vokser videre etter å ha signert oppkjøpet av Ur og Foto-butikken i Bergen. –Vi er kjempeglade for dette oppkjøpet. Ur og Foto er en institusjon i Norge med stor integritet både blant fotoentusiaster og profesjonelle kunder, sier Stephan Stein i Japan Photo.
I helgen ble det klart at Japan Photo Holding Norge AS overtar Ur og Foto sin butikk i Bergen. Carl-Magnus Engen, daglig leder i Japan Photo Norge, er svært entusiastisk over oppkjøpet.
– Det er med stor glede vi meddeler at den 3. største frittstående fotoforhandler i landet, Ur og Foto, har blitt en del av Japan Photo-familien. Vi er svært fornøyde med å utvide satsingen vår i Bergen, siden dette er et viktig område for oss. Ur og Foto er som en institusjon å regne i bransjen, og butikken trekker kunder fra hele Vestlandet, sier Engen.

Fokus på CEWE FOTOBOK og fotoprodukter

Daglig leder i Ur og Foto, Geir Fiskerstrand, er svært fornøyd med å være del av en stabil organisasjon. Han forteller at overtagelsen kommer som et resultat av at Ur og Foto i en periode ikke klarte å leve opp til ønsket servicenivå. Begrenset tilgang på varer fra kameraprodusenter ble forsterket over tid, og gjorde det vanskelig å opprettholde driften.

– Ur og Foto har vært en stødig partner for hele det fotografiske miljøet både i Bergen og på Vestlandet. Dette ønsker vi nå å videreføre i samarbeidet med Japan Photo. Den største endringen blir økt fokus og kompetanse på fotoprodukter. Våre kunder har lenge etterspurt fotobøker, og nå kan vi tilby Europas markedsledende CEWE FOTOBOK. Det er svært gledelig, sier Fiskerstrand.

Større satsing i proff-markedet

Butikken har de siste årene hatt en stabil omsetning på rundt 20 millioner kroner. Ur og Foto er spesielt store i proff-markedet, og har vært sertifisert som pro-forhandler for både Nikon og Canon i flere år
– Japan Photo har hatt en betydelig vekst de siste årene, og det er viktig for oss å satse videre for å styrke vår posisjon ytterligere i markedet. Vi gleder oss derfor til å få enda mer erfaring med proff-kunder, sier administrerende direktør Stephan Stein i Japan Photo.

I en kort overgangsfase blir Ur og Foto-butikken holdt åpent parallelt med Japan Photo sin egen butikk i Olav Kyrres-gate.

– Vi er spesielt glade for at de ansatte i Ur og Foto vil fortsette hos oss i Japan Photo. De stiller med høy kompetanse og har styrke i det lokale markedet. Ur og Foto har satset stort på messer og kursvirksomhet, ved siden av salg av kamera- og videoprodukter. Dette er helt etter vår egen strategi, sier butikksjef Jan-Erik Hagen i Japan Photo Bergen.

Overtagelsen av butikkvirksomheten skjer umiddelbart. Styrene til både Japan Photo og Ur og Foto har godkjent kjøpskontrakten.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: