Nikon D600 = fullformat til massene

Long time, no blogging. Ja, det er lenge siden siste oppdatering på bloggen nå. Tiden har flydd, det har vært sommer, i alle fall etter kalenderen og det har vært mye å gjøre på andre områder. Når man i tilegg sliter med Norges dårligste internettforbindelse (takk Telenor) så har dessverre bloggen blitt kraftig forsømt.
Men la meg droppe flere unnskyldninger nå og gå rett på lanseringen av Nikons nye inngangsportal til fullformatet, Nikon D600 som ble lansert i dag.

Nikon D600 er et nytt fullformat digitalt speilreflekskamera med en nyutviklet 24,3-megapixel FX-format sensor som leverer fremragende dybde og detaljer, nyutviklet Multi-CAM4800 39-punkts AF-system, 14-bits A/D konvertering og optisk søker med 100 % dekning. D600 er kompatibel med objektiver opp til f / 8 og sensitiv ned til -1 EV, og følgelig veldig bra selv i utfordrende lysforhold. Vekten er på 760 gram uten batteri,  og er det minste FX-format DSLR-kamera Nikon noensinne har laget.

D600 har en nyutviklet lukker testet til 150.000 eksponeringer, et ISO-område på 100-6400, utvidbart opp til 25 600 og ned til 50, to SD-kortspor med SDXC og UHS-I-støtte,  virtuell horisont,  HDR eksponering , og en Multi-område D-Movie-modus som tilbyr Full HD videoopptak med en rekke bildefrekvenser og evnen til å sende ut en ukomprimert live video stream på 1080p til eksterne opptakere.

EXPEED 3 bildebehandling
D600 er utstyrt med samme state-of-the-art EXPEED 3 bildebehandlingsmotor  som Nikons flaggskip D4, noe som gjør Nikon D600 i stand til å takle store oppgaver uten å ofre hastighet og kvalitet.
16-bits bildebehandling gir rikere farger og toner enn noen gang før, og leverer jevne graderinger med rikelig med detaljer og tone hele veien opp skalaen til ren hvit, selv ved fotografering i JPEG.
Nikon D600 gir en overlegen innhenting av motivet i de fleste lysforhold takket være Nikons nyutviklede Multi-CAM4800 39-punkts AF-system som kan skryte på seg AF følsomhet arvet fra flaggskipet D4.

Basert på samme teknologi som Nikons anerkjente D800,  tilbyr Nikon D600 Multi-område D-Movie med all den fleksibiliteten som kreves for fotografer som ønsker å ta opp video. Et bredt utvalg av film applikasjoner, et omfattende utvalg av bildefrekvenser og praktiske tilpassede kontroller, som gir full kontroll over live view drift og filmopptak på sitt beste.

Bildefrekvens: Full HD (1080p) kan tas opp i 30p, 25p og 24p, med 60p, 50p og 25p alternativer på 720p. Full HD-filmklipp kan være opp til 29 minutter og 59 sekunder lange.

Full HD (1080p) opptak er mulig i både FX-og DX-baserte formater.

Høykvalitets audio kontroll med ekstern mikrofoninngang og lyd ut for eksterne hodetelefoner er også en del av den nye D600.
Nikon D600 Advanced Scene Recognition System er Nikons anerkjente 2016-pikslers RGB målesensor som omhyggelig analyserer hver scene for fremragende nøyaktighet. Det kan gjenkjenne ansiktene med oppsiktsvekkende nøyaktighet gjennom den optiske søkeren.
Dette nivået av detaljert scene analyse er også brukt til å støtte mer nøyaktig autofokus, automatisk eksponering og i-TTL blits eksponering resultater i et variert utvalg av kompositoriske og belysning situasjoner.

Nikons kritikerroste Multi-CAM4800 AF-system-med Individuelt valgbart eller konfigurerbart 9 -, 21 – og 39-punkts fokusinnstillinger.  Autofokus sensor modulen og algoritmer har blitt re-konstruert for bedre resultater under dårlige lysforhold.

Forenklet valg av AF-moduser som AF-A, AF-S og AF-C er nå mulig uten å ta øyet bort fra søkeren.

Nikons nye D600 er kompakt, lett og robust og er værforseglet i samme grad som Nikons profesjonelle D800 SLR, og tilbyr forbedret motstand mot fuktighet og støv.

Effektiv strømstyring i D600 gir ca. 900 bilder eller ca. 60 min. film  på en lading.

Nikon D600 gir høy dataoverføringshastighet med Hi-Speed ​​USB og trådløs bildeoverføring med den valgfrie WU-1b Mobile Adapter.
Oppstart er ca. 0,13 sekunder og utløserforsinkelsen er minimert til ca. 0.052 sekunder.Bildehastighet på ca. 5,5 bps både i FX-og DX-format.

Skjermen er på 3,2 tommer, har 921k punkter, og lysstyrke justeres automatisk i forhold til omgivelsene

D600 hatr en rekke innebygde praktikse verktøy som HDR, filtereffekter og timelapse opptak.

Nikons Active D-Lighting bevarer automatisk detaljene i både mørke og lyse områder for utrolig flotte bilder med naturlige kontraster når du fotograferer i miljøer med høy kontrast.
Du kan tilpasse utseendet på stillbilder og videoer med parametere som skarphet, metning og fargetone. Direkte via en dedikert knapp.
19 sceneinnstillinger optimalisere innstillinger som lukkertid, ISO og blenderåpning for overlegne resultater hver gang – en ideell måte å raskt ta perfekte bilder på.

WU-1b Mobile-adapter (tilleggsutstyr): Nikons trådløse mobile adapteren kan du overføre bilder direkte til en smarttelefon eller tablet, og gjør at kameraet skal fjernstyres via smart enhet. En flott måte å enkelt dele bilder med høy kvalitet, forhåndsvise skudd på en større skjerm eller eksperimentere med full frame selvportretter.

Nikon har lovet D600 på plass i 18. september. Prisen er satt til 17390.- veiledende

Les mer her

Én kommentar to “Nikon D600 = fullformat til massene”

  1. Her ligger jo superlativene så tett at selv en garvet Canon tilhenger begynner å sleve og lurer på om det er på tide å skifte beite… Hmmmm.. :-))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: